Τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας

  • Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2023 - 09:36

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί ο αγιασμός και τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της ΟNEX, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. 

Ακολούθησε η ξενάγηση του Αμερικανού πρέσβη, Γεωργίου Τσούνη,  στους εσωτερικούς χώρους Διεθνούς Κέντρου στο κτήριο που αυτό λειτουργεί, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες τόσο του κ. Τσούνη, του εκπροσώπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Χαμπίδη, του δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Ν. Λειβαδάρα, του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, του προέδρου και CEO της ΟΝΕΧ Π.Ξενοκώστα, του γενικού διευθυντή της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Μάλτα Α.Τσιμπούκη. 

Αναφορικά με τη δημιουργία του Κέντρου, τονίστηκε πως αυτό θα παράξει σημαντικά προϊόντα στο πεδίο της τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομίας τα οποία θα καρπωθεί πρωτίστως η νησιωτική κοινωνία και φυσικά ο χώρος της ναυτιλίας. Στόχος των πλευρών που συνεργάζονται για τη λειτουργία του είναι αυτό να έχει μία εξωστρέφεια, ώστε η νέα γενιά να έρθει κοντά στην τεχνολογία και να προχωρήσει στην ανάπτυξη σχετικών ιδεών που θα βοηθήσουν όλη την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές για τη συνεργασία Ελλάδας και Αμερικής, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να δεσμεύεται πως αυτός ο δεσμός θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός. 

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Κυκλάδων που απηύθυναν χαιρετισμό, μιλώντας με θετικά λόγια για την πρωτοβουλία της ONEX σε συνεργασία με τη CISCO, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης"