Αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι της Ηρακλειάς

Με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Ηρακλειάς και στην κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου, εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου για την υλοποίηση του έργου. Εφόσον το Δ.Λ.Τ. Νάξου, δε διαθέτει επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία και προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς στο έργο, κρίθηκε απαραίτητη η συνεργασία με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Ο προϋπολογισμός για το σημαντικό αυτό έργο θα ανέλθει σε 700.000 ευρώ 

Στόχος και περιεχόμενο του έργου

Η υλοποίηση του έργου έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών του λιμανιού της Ηρακλειάς με κατασκευή νέου κρηπιδοτοίχου πρυμνοδέτησης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων σε μικρή απόσταση μπροστά από τον βόρειο κρηπιδότοιχο του υφιστάμενου προβλήτα του λιμένα και συγκεκριμένα προβλέπεται:

    • Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου συνολικού μήκους 42.00 m περίπου, παράλληλου προς τον υφιστάμενο. Η νέα κρηπίδα διαμορφώνεται σε απόσταση 10.00 m περίπου μπροστά από την υφιστάμενη. Το ωφέλιμο βάθος του νέου κρηπιδότοιχου είναι -7.00 m (ΜΣΘ) στο μεγαλύτερο μήκος του (περίπου 30.00 m). Ο νέος κρηπιδότοιχος κατασκευάζεται ως έργο βαρύτητας από τεχνητούς ογκολίθους σκυροδέματος κατηγορίας C20/25 και ανωδομή από έγχυτο επί τόπου σκυρόδεμα κατηγορίας C25/30.

    • Κατασκευή επιστρώσεων σκυροδέματος πίσω από τον νέο κρηπιδότοιχο. Τμήμα της ανωδομής του υφιστάμενου κρηπιδότοιχου και των παρακείμενων επιστρώσεων καθαιρούνται.

    • Κατασκευή συστήματος αντιδιαβρωτικής προστασίας ποδός του νέου κρηπιδότοιχου και θωράκιση του ανατολικού άκρου του υφιστάμενου κρηπιδότοιχου μέχρι την παρακείμενη βραχώδη ακτή.

Οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο Νάξου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου και για τους σκοπούς της σύμβασης, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αναλαμβάνει να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες:

1) Επικαιροποίηση Τευχών Δημοπράτησης (εφόσον απαιτηθεί)

2) Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με την Νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων.

3) Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου.

4) Παρακολούθηση χρηματοροών και εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του έργου.

5) Παραλαβή του έργου στο σύνολό του έως και την οριστική παραλαβή.

6) Παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία, με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.

 

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στις περιπτώσεις εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, δια των αρμοδίων οργάνων και του προσωπικού του, ασκεί όλα τα καθήκοντα της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, όπως αυτά προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία περί δημοσίων έργων.

Τρόπος εκτέλεσης του έργου

Αρχικά, το έργο ανατίθεται και εκτελείται από το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. Στη συνέχεια, η μελέτη του έργου, για την «Αποκατάσταση ζημιών του Λιμανιού Ηρακλειάς» και το σύνολο των Τευχών Δημοπράτησης, έχουν συνταχθεί από το Δ.Λ.Τ. Νάξου με τις προβλεπόμενες από το Νόμο

διαδικασίες και έχουν εγκριθεί και παραληφθεί από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Νάξου και τέλος η επίβλεψη και εποπτεία των κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει το φορέα υλοποίησης του έργου, που είναι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Προϋπολογισμός και διάρκεια σύμβασης

Ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 700.000 ευρώ. Για το έργο προετοιμάζεται η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στον Άξονα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη του έργου προβλέπεται να καλυφθεί από πιστώσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η παρούσα σύμβαση αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και λήγει με την οριστική παραλαβή του Έργου και την παράδοσή του από το Φορέα Υλοποίησης στον Κύριο του Έργου και έχει διάρκεια 36 μήνες.

Ετικέτες: