Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης»

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του εμβληματικού για τη χώρα Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό, 401,05 εκατ. €.

Ειδικότερα, με...

Ανάπτυξη σύμφωνα με καθορισμένες χρήσεις γης

Τοπικά πολεοδομικά σχέδια για όλες τις δημοτικές ενότητες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, μετά από τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αναφορικά με το σχετικό αίτημα, που είχε κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή, σχεδόν...

Ενδιαφέρον 208 δήμων για συμμετοχή στο πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Με την συμμετοχή 208 δήμων της χώρας ολοκληρώθηκε το στάδιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τη σχετική πρόσκληση που απεστάλη σε όλους τους δήμους της χώρας στις 17 Ιουνίου 2020.

...

Ολοκλήρωση χωροταξικού σχεδιασμού της Σύρου

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, προκειμένου να προχωρήσει στην επικαιροποίηση αλλά και ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Το θέμα τέθηκε προς...

Το νέο πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Το Πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ), τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε αναλυτικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Στόχος του Προγράμματος, συνολικού ύψους 200 εκατ....