Το συγκρότημα των εφήβων της Σαντορίνης επικράτησε με 64-67 του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια στον τελικό της διοργάνωσης

Άξια πρωταθλήτρια η Α.Ε. Σαντορίνης

Η ομάδα της Σαντορίνης μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του νησιού επικράτησε στον τελικό του πρωταθλήματος των εφήβων του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια με 67-64 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων.

Ο τελικός του πρωταθλήματος όπως αναφέρουμε παραπάνω πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Σαντορίνης, με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και το ενδιαφέρον να μένει έως το… τέλος. Μάλιστα οι λιγοστοί που βρέθηκαν εντός του κλειστού είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μία σπουδαία αναμέτρησης, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τόσο οι αθλητές της Σαντορίνης όσο και τω Φαναριών είχαν πάθος, αγωνιστική προσήλωση, αλλά και ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες των δύο προπονητών.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες παικτικά ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους γι’ αυτό άλλωστε όταν κάποια προσπαθούσε να ανοίξει την… ψαλίδα της διαφορά η άλλη αμέσως μείωνε ή ισοφάριζε.

Η Α.Ε. Σαντορίνης με… όπλο την άμυνα στο πρώτο ημίχρονο έλεγξε τον ρυθμό στο ματς και κατάφερε να παραμείνει μπροστά στο σκορ με 11-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου παρά την πίεση που ασκήθηκε από το συγκρότημα της Νάξου. Η ίδια εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους τυπικά φιλοξενούμενους να κρατούν τη διαφορά των τριών πόντων 27-30 και να πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι αθλητές των Φαναριών ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και χάρη στη ευστοχία τους ανέτρεψαν την εις βάρους κατάσταση. Το μείων τρία (-3), έγινε συν οκτώ (+8) και τα Φανάρια στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχα μία σημαντική διαφορά στο σκορ. Η Σαντορίνη δεν το έβαλε κάτω πίεσε ακόμη περισσότερο στη άμυνα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν κοντά στη ρακέτα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν βεβιασμένες επιθέσεις από τους Ναξιώτες, αλλά και με αρκετούς αιφνιδιασμούς να περάσουν μπροστά στο σκορ. Να σημειώσουμε εδώ πως τα Φανάρια είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως το τρίποντο που επιχειρήθηκε τρία δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα ήταν άστοχο, με αποτέλεσμα το 64-67 να παραμείνει και η Σαντορίνη να στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα των Κυκλάδων.

Ο προπονητής των Φαναριών κ. Αθανασιάδης μετά το τέλος του Τελικού είπε: «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Σαντορίνης για την επιτυχία της και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σου αθλητές μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.  Για το παιχνίδι αυτό θα πρέπει α σταθώ σε τρεις σημαντικούς παράγοντες. Ο πρώτος ήταν η άμυνα της αντίπαλης ομάδας, με παγίδες στο μισό γήπεδο, όχι ότι μας αιφνιδίασαν, αλλά η σκληράδα με τη οποία έπαιζαν. Οι διαιτητές άφησαν το official game με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά φάουλ που δε δόθηκαν κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένας εκνευρισμός από μέρους μας. Στην πορεία του παιχνιδιού καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι αυτό, το ισορροπήσαμε  και εκεί που φάνηκε ότι το ελέγχουμε υπήρξε μία φάση κάτω από το καλάθι μας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να δεχθούμε δύο τρίποντα και η διαφορά να εξανεμιστεί. Οι τέσσερις άστοχες βολές του τελευταίου λεπτού και μία χαμένη προσπάθεια κάτω από το καλάθι πιστεύω ότι μας στέρησαν το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά ο προπονητής των πρωταθλητών  αναφέρθηκε για την επιτυχία της ομάδας του «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες. Ένα μεγάλο μπράβο θέλω να δώσω στα παιδιά της Άνδρου που το παλεύουν και δείχνουν πραγματικά αυτό που κάνουν. Τώρα όσον αφορά τα Φανάρια, τα παιδιά που αγωνίσθηκαν τα γνωρίζω πολύ καλά και τα θεωρώ σαν… δικά μου παιδιά. Έχουν βελτιωθεί και πραγματικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την μεγάλη τους προσπάθεια. Από την πλευρά τώρα κάθε μέρα προσπαθούμε να μάθουμε νέα πράγματα και να γινόμαστε καλύτεροι. Ο τελικός, ήταν ένα ματς για εμάς έπειτα από τέσσερις μήνες αποχής, από την πλευρά μου είπα κάποια πράγματα γιατί δεν αγωνισθήκαμε με τον Περιστεριώνα και δεν δώσαμε κάποιο άλλο παιχνίδι. Γενική ήταν μία δύσκολη κατάσταση γιατί ο κάθε ένας το βλέπει από τη δική του σκοπιά. Θέλω α δώσω συγχαρητήρια στα δικά μου παιδιά γιατί το αξίζουν. Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και πιστεύω πως όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Πολλά συγχαρητήρια σε Μαθιάσο και Ναυπλιώτη για την μεγάλη τους βελτίωση. Τώρα, νομίζω ότι ο τελικός κρίθηκε στα… κρυφά χαρτιά που είχαμε σαν ομάδα. Επίσης κρίθηκε στο πια ομάδα το ήθελε πιο πολύ».

 

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια – Α.Ε. Σαντορίνης 64-67

Δεκάλεπτα. 11 - 13, 27 - 30, 50 - 42, 64 - 67           

Διαιτήτευσαν οι κ.κ Παπαδημητρόπουλος, Σαμοθράκης και Γαβαλάς.