Στην παραλία (Πλατεία Πρωτοπαπαδάκη) της Νάξου θα διεξαχθεί το 3on3

1ο «Naxos-Greece 3X3»

  • Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022 - 06:08
  • /   Eνημέρωση: 15 Ιουλ. 2022 - 16:00

Το τριήμερο 22 έως 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Το 1ο «Naxos-Greece 3X3». Το τουρνουά έχει την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα διεξαχθεί στην παραλία της Νάξου και συγκεκριμένα στην πλατεία Πρωτοπαπαδάκη.

Το 1ο «Naxos-Greece 3X3» γίνεται στο πλαίσιο των αθλητικών δράσεων για το καλοκαίρι του 2022, με διοργανωτή τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (Ε.Σ.Κ.Κ.).

Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά θα έχουν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου, αγωνιστικής εμπειρίας κ.τ.λ..

Το 1ο «Naxos-Greece 3X3» είναι γεγονός... Φτιάξε την ομάδα σου και έλα πλατεία....
Κατηγορίες ομάδων:

Under 11: Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι αγόρια και κορίτσια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 8-11 ετών

Under 13: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι αγόρια και κορίτσια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 12-13 ετών

MALE U15: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι αγόρια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 14-15 ετών

Female U15: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι κορίτσια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 14-15 ετών

MALE U18: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι αγόρια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 16-18 ετών

Female U18: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι κορίτσια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 16-18 ετών

MALE 18+: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι αγόρια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 18-35 ετών

Female 18: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι κορίτσια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 18-35 ετών

MALE 35+: Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που τα μέλη τους είναι αγόρια που ανήκουν στο ηλικιακό εύρος 35 - 60 ετών

Οι εγγραφές συμμετοχής γίνονται καθημερινά:

- Γυμναστήριο "Genesis" (έναντι ΔΟΥ Νάξου)
Καθημερινά 09:00 - 21:00
- Δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων
Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 - 13:00
- Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της FIBA https://tinyurl.com/NaxosGreece3x3

Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι (i) να έχουν σωστή αθλητική συμπεριφορά και να τηρούν το ευ αγωνίζεσθαι, (ii) να σέβονται τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους, (iii) να σέβονται τους αντιπάλους, τους διοργανωτές και τις εγκαταστάσεις, (iv) να μην φέρουν «εξοπλισμό» που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, (v) να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας από κάθε κίνδυνο και να έχουν την ευθύνη για τα προσωπικά τους αντικείμενα, (vi) να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Οι διοργανωτές και οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν οποιοδήποτε παίκτη, οποιαδήποτε παίκτρια ή οποιαδήποτε ομάδα δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς, τους κανόνες του παιχνιδιού, τους κανονισμούς οργάνωσης του Τουρνουά ή/και δεν προσαρμόζεται σε όλες τις προδιαγραφές του αυτού.

Οι διοργανωτές μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή του Τουρνουά, να αποβάλουν οποιονδήποτε αθλητή, οποιαδήποτε αθλήτρια ή οποιαδήποτε ομάδα, εφόσον αντιληφθούν ότι ο αθλητής, η αθλήτρια ή η ομάδα δημιουργεί σκοπίμως πρόβλημα στην διεξαγωγή των αγώνων, προσβλέποντας παρανόμως σε προσωπικό ή ομαδικό όφελος.

Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα.

Στις περιπτώσεις που επιτρέπεται στην ομάδα να συμμετάσχει ηλικιακά μικρότερος αθλητής/αθλήτρια, η ομάδα θα πρέπει να δηλώνει συμμετοχή στην υψηλότερη ηλικιακή κατηγορία, ανάλογη με αυτή στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής/αθλήτρια.

Στις περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται στην ομάδα να συμμετάσχει ηλικιακά μικρότερος αθλητής/αθλήτρια, η ομάδα θα πρέπει να δηλώνει συμμετοχή στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, ανάλογη με αυτή που ανήκει ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής/αθλήτρια.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεων ή αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, το οποίο να αποδεικνύει την ημερομηνία γέννησης του.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν (και) με το δελτίο αθλητή της Ε.Ο.Κ. ή με άλλο δελτίο αθλητή επίσημης τοπικής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης ή άλλης επίσημης τοπικής Ένωσης αθλήματος, στο οποίο να αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του, η ακριβής ημερομηνία γέννησής του, καθώς και η ιατρική βεβαίωση.

Για τους ανήλικους διαγωνιζόμενους είναι απαραίτητη η έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Γήπεδο και μπάλα

Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι.

Η μπάλα του 3x3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6 3x3. Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες U11 και U13, όπου χρησιμοποιείται μπάλα μεγέθους 5. Στις συγκεκριμένες δύο κατηγορίες θα χρησιμοποιηθούν μπάλες μεγέθους 6, σε περίπτωση μη ύπαρξης μπάλας μεγέθους 5.

Ομάδες

Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις (3) έως τέσσερις (4) παίκτες. Σε κάθε παιχνίδι έχουν δικαίωμα συμμετοχής τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικός.

Κάθε ομάδα δικαιούται όσες αλλαγές παικτών θέλει.

Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μία ομάδα στο Τουρνουά.

Ξεκίνημα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin. Όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας, είτε στην αρχή του παιχνιδιού, είτε στην ενδεχόμενη παράταση.

Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα. Ο 4ος παίκτης γίνεται αλλαγή όσες φορές το επιθυμεί η ομάδα.

 

Σκοράρισμα

Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή του των 6μ.75 μετράει για ένα (1) πόντο.

Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή των 6μ.75 μετράει για δύο (2) πόντους. Ένας παίκτης θεωρείται εκτός της γραμμής των 6μ.75, όταν και τα δύο του πόδια πατούν εκτός.

Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.

Διάρκεια παιχνιδιού / Νικήτρια ομάδα αγώνα

Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι ως εξής:

Μια (1) περίοδος των δέκα (10) λεπτών. Ο χρόνος σταματάει κάθε φορά που η μπάλα είναι «νεκρή» και κατά την διάρκεια των ελευθέρων βολών. Ο χρόνος ξεκινάει με την πρώτη επαφή της επίθεσης μετά το check ball από την άμυνα. Δεν υπάρχουν επαναφορές.

Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει 21 πόντους ή περισσότερους κερδίζει αυτόματα τον αγώνα ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Αυτό ισχύει μόνο για την κανονική διάρκεια και όχι για ενδεχόμενη παράταση.

Ετικέτες: