Κάτι τρέχει με τον Γιάννη - Θα κατέβει με την Εθνική στο Παγκόσμιο;

  • Σάββατο, 24 Ιουνίου, 2023 - 11:22

Μετά τον Κώστα Σλούκα, οι πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίσως να μην φορέσει τα Γαλανόλευκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο προκαλούν εκ νέου ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής.

Η Εθνική υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη, είχε θέσει από πέρσι έναν στόχο τριετίας. Το περσινό Eurobasket, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Τρεις διοργανώσεις για μια πολύ καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών.

Παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Καλάθης που λόγω ηλικίας βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους με τη Γαλανόλευκη, θα είχαν την ευκαιρία να πλαισιώσουν τους Ντόρσεϊ ή Γουόκαπ, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου για να οδηγήσουν την Εθνική σε μια διάκριση, ένα μετάλλιο που τόσο λείπει από την ομάδα.

Ωστόσο το project αυτό δέχεται κλυδωνισμούς. Αρχικά ήρθε η ενημέρωση από τον Κώστα Σλούκα στο κλιμάκιο της Ομοσπονδίας πως δεν θα είναι διαθέσιμος αυτό το καλοκαίρι για την Εθνική, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Και τώρα έρχεται η είδηση πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και αυτός πιθανό να μην κατέβει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στερώντας πολύτιμη δύναμη πυρός από την ομάδα.

Ας δούμε όμως πως έχει η υπόθεση για τον Έλληνα φόργουορντ. Είναι γνωστό πως θέλει να συμμετέχει συνέχεια και όποτε του δίνεται η δυνατότητα σε ματς της Εθνικής, έχοντας δηλώσει στο παρελθόν πως θεωρεί πιο… βαρύ ένα χρυσό με την Εθνική από ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Η επιθυμία του και η δίψα του να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα είναι δεδομένη. Βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό και… λιώνει στις προπονήσεις για να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής η οποία για αυτόν ξεκινά στις αρχές Αυγούστου μετά από τη συμφωνία που έχει κάνει το ΝΒΑ και η FIBA για τους ΝΒΑers.

 

Πηγή: in.gr