Έφτασε η μεγάλη μέρα για την 9η Πανελλήνια Συνάντηση Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών

H "καρδιά" των σκαφών χτυπάει στη Σύρο

  • Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 20 Ιουν. 2014 - 8:23
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Για τις δράσεις της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών, που θα φιλοξενηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σύρο, μίλησαν ζωντανά στην εκπομπή “Επι_μένουμε Ελλάδα” της ΝΕΡΙΤ μέσω skype, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου, Τάσος Ρούσσος και Γουλιέλμος Πρίντεζης αντίστοιχα.

Οι δύο ομιλητές παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα της συνάντησης η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερα από 200 σκάφη με 1000 άτομα πλήρωμα, ενώ τόνισαν την τουριστική προβολή του νησιού, μέσω της διεξαγωγής της ναυταθλητικής διοργάνωσης στην αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Όπως τόνισαν, ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου προσανατολίζεται σε νέες δραστηριότητες και προοπτικές, με στόχο την προώθηση ενός καινούριου τουριστικού μοντέλου, που διαφέρει από το ξεπερασμένο μοντέλο της θάλασσας και του ήλιου.

Αθλητικά και κοινωνικά μηνύματα

Ωστόσο, πέρα από τον ταξιδιωτικό και αθλητικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, αναφέρθηκαν και στις κοινωνικές δράσεις οι οποίες θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, αλλά και στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων του νησιού.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσαν τους τηλεθεατές της τουριστικής εκπομπής για την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου αλλά και για την κάλυψη αναγκών της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου από τους φιλοξενούμενους Ομίλους.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντεζη όλοι οι Όμιλοι ενημερώθηκαν για τις ανάγκες ειδών διατροφής, ρουχισμού, υπολογιστών και υποδημάτων των παιδιών που εξυπηρετούνται μέσω της δομής με την πλειοψηφία να έχει ήδη ανταποκριθεί σε ό,τι τους έχει ζητηθεί.

Μέσα από τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, οι Όμιλοι αποδεικνύουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν όποιον τους χρειάζεται.

Υπερέβαλαν εαυτόν

Σημειώνεται, ότι στην εκπομπή βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών, Αντώνης Καπαρός, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό, από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση στη Μήλο, μέχρι σήμερα, που φουσκωτά και ταχύπλοα σκάφη από όλη τη χώρα θα ανταμώσουν για δεύτερη φορά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Όπως τόνισε, “ελπίζουμε φέτος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να έχουμε μια δυναμική των 200 σκαφών, καθώς βρισκόμαστε στο κέντρο του Αιγαίου και το έχουμε παλέψει για να μαζευτούμε από όλη την Ελλάδα”.

Από σήμερα λοιπόν και για τρεις ημέρες, η καρδιά των σκαφών χτυπά στη Σύρο, όπου όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή και να ανταμειφθούν οι κόποι και οι πολύμηνες προσπάθειες των μελών του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν, προκειμένου να διευθετήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ήδη από χθες το πρωί, στήθηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης τα περίπτερα για την υποδοχή των σκαφών, ενώ για τις ανάγκες της Συνάντησης, το επόμενο τριήμερο οι οδηγοί των ταξί θα σταθμεύουν τα οχήματά τους επί της Ακτής Πέτρου Ράλλη, στο ύψος όπου αγκυροβολεί το Aqua Jewel.