Τέσσερις αλλοδαπούς κι δυο άνω των 33 θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τα σωματεία της Football League 2

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, καθώς τη σεζόν 2013-2014 θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους των 16 ομάδων και η κανονική του μορφή προβλέπει μόνο τέσσερις. Την κανονική του μορφή αναμένεται να την έχει την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, αφού και πάλι τη σεζόν αυτή θα πάρουν το δρόμο προς το τοπικό, οι οκτώ από τις δεκαέξι ομάδες. Όπως γίνεται κατανοητό το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο, αφού για να παραμείνει κάποιος στην κατηγορία θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό.

Οι όμιλοι όμως δεν έχουν καταρτιστεί, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής και στη συνέχεια η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Επιτροπή πρωταθλήματος να διαχωρίσει τις ομάδες. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες (Μύκονος και Πανναξιακός) θα δημιουργήσουν έναν όμιλο με σωματεία από τους συνδέσμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Βέβαια ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο, αφού αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πάντα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Δύο από τα θέματα που παραμένουν ακόμη ανοικτά, είναι τι θα ισχύσει στις μεταγραφές, αλλά και πόσοι αλλοδαποί μπορούν να αγωνιστούν σε κάθε ομάδα. Το θέμα των μεταγραφών σιγά – σιγά αναμένεται να διελευκανθεί σύντομα, καθώς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, που για να προχωρήσουν θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γενική Συνέλευση. Αν περάσουν αυτά που αποφασίστηκαν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, τότε η κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League 2, θα μπορεί να προχωρήσει σε τέσσερις μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, ενώ σε ό,τι αφορά το ηλικιακό όριο των αθλητών άνω των 33 ετών, θα μπορούν να παίζουν στην ενδεκάδα κάθε σωματείου της Γ' Εθνικής μόνο δύο αθλητές. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά και την ομάδα της ΑΕΚ που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League 2 και αυτό το χρονικό διάστημα καταστρώνει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό.