Η ΕΠΣ Κυκλάδων όρισε τον τελικό του πρωταθλήματος όμως δεν είχε προνοήσει για την απονομή του κυπέλου στον... πρωταθλητή

Τεράστιες οι ευθύνες της Ένωσης για την... παρωδία της Πάρου

Ο τελικός του πρωταθλήματος ανήκει στο παρελθόν, η ομάδα της Νάξου αφού κατάφερε να μείνει ζωντανή και στα 120 λεπτά του αγώνα και της παράτασης, έχοντας ένα καταπληκτικό τερματοφύλακα, τον Τσουκαλά, κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων και πλέον κάνει όνειρα... ανόδου.

Οι Ναξιώτες μπορεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να μην είχαν στόχο το πρωτάθλημα όμως στη διαδικασία των αγώνων για την ανάδειξη του πρωταθλητή έδειξαν πιο ικανοί και έτσι κατέκτησαν ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Πάρου έζησαν πράγματα και καταστάσεις που σίγουρα πολλοί θα θέλουν να ξεχάσουν. Αρχικά τα αισχρά υβριστικά συνθήματα κατά μανάδων και συγγενών, την ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου κατά των ποδοσφαιριστών κυρίως της ομάδας της Σύρου, αλλά και του διαιτητικού τρίου που είχε οριστεί να διευθύνει τον αγώνα, αλλά και προς το μέρος των φίλων της Συριανής ομάδας με αποκορύφωμα ένα κουτάκι μπύρας να περάσει πάνω από μία από τις κάμερες που κάλυπταν τον αγώνα και να προσγειωθεί πάνω σε ένα κεφάλι.

Η Ένωση για όλα αυτά φέρει τεράστιες ευθύνες, αφού δεν προφύλαξε σε καμία περίπτωση τον αγώνα, τους φιλάθλους, αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και τους διαιτητές της αναμέτρησης. Όρισε έναν αγώνα χωρίς να έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, βέβαια μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα να έγιναν κάποια τηλεφωνήματα και να ήρθαν στο γήπεδο, ένας - δύο αστυνομικοί - δεν ήταν παραπάνω - όμως σε καμία περίπτωση δεν επανέφεραν την τάξη, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να παρακολουθούν από μακριά να πέφτουν μπουνιές. Μπορεί η αστυνομία να μην έχει κανένα λόγο στον αγώνα, να μην είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο γήπεδο, όμως όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για επεισόδια οφείλει να είναι παρών. Να διατηρεί την τάξη, αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της αστυνομίας.

Δεν είχε οριστεί παρατηρητής αγώνα

Ο τελικός του πρωταθλήματος είναι η κορύφωση της διοργάνωσης, αφού άλλωστε όλες οι ομάδες ξεκινούν με τον όνειρο να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής. Η Ένωση προφανώς αυτό δεν το γνωρίζει, αφού στοπ πιο αμφίρροπο αγώνα, στον πιο δύσκολο, κόντρα στις δύο πιο ιστορικές ομάδες του πρωταθλήματος και ενώ υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες από πλευράς Πανναξιακού για τους ορισμούς των διαιτητών, το αποκορύφωμα όλων ήταν να μην ορίσει παρατηρητή αγώνα. Κι έτσι όλα όσα έγιναν πέρασαν στην ιστορία. Η Ένωσης προφανώς ήθελε να βγάλει την υποχρέωση από πάνω της δηλαδή να ολοκληρωθεί το πιο δύσκολο κομμάτι της, αυτό της ανάδειξης του πρωταθλητή, ώστε να δηλώσει στην ΕΠΟ ποια ομάδα κατάκτησε τον τίτλο. Άλλωστε εδώ και κάποιους μήνες η Ένωση υπολειτουργεί αφού όλοι περιμένουν να τελειώσει η θητεία αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου και να έρθει το τέλος Ιουνίου όπου συγχρόνως με την Ετήσια Γενική Συνέλευση θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Τελικός χωρίς απονομές

Μόνο στις Κυκλάδες θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αφού την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο τελικός του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κυκλάδων και η Ένωση δεν είχε διευθετήσει το πιο βασικό κομμάτι για έναν... τελικό, που δεν είναι άλλο το κύπελλο που θα απονέμονταν στην πρωταθλήτρια ομάδα. Αλήθεια γιατί έγινε τελικός χωρίς κύπελλο, γιατί έπρεπε όλα να γίνουν βιαστικά; Γιατί ενώ όλοι γνώριζαν πότε θα πραγματοποιηθεί το πιο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς δεν είχαν προμηθευτεί το κύπελλο.

Λανθασμένη η επιλογή Συριανού διαιτητή

Ο τελικός του πρωταθλήματος ήταν μεταξύ μιας ομάδας από την Νάξο και μια από τη Σύρο. Μετά την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης και την πρόκριση των δύο αυτών σωματείων, ακούστηκαν πολλά για τους ορισμούς των διαιτητών. Μπορεί ο Γιάννης Ζαράνης να είναι ότι καλύτερο διαθέτει η διαιτησία στις Κυκλάδες, αφού είναι αξιολογημένος και έχει αποδείξει ότι καταλογίζει ότι πέφτει στην αντίληψή του, παρόλα αυτά όμως ήταν λανθασμένη η επιλογή του, αφού ο Κυκλαδίτης διαιτητής έχει καταγωγή τη... Σύρο. Ο κ. Ζαράνης μπορεί στο πειθαρχικό κομμάτι του αγώνα να τα έχει πάει καλά, αν και υπήρχαν αρκετές δύσκολες φάσεις τις οποίες τις έβγαλες εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπήρχε μεγάλη προκατάληψη, προς το πρόσωπό του από την ομάδα και τους οπαδούς του Πανναξαικού.

Η ίδια η επιτροπή διαιτησίας και η ίδια η Ένωση θα έπρεπε να είχαν προφυλάξει τον καλύτερό τους διαιτητή και να μην τον έριχναν στον λάκκο των... λεόντων.

Όλα αυτά γιατί όταν χρειάστηκε να πάρει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις, δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν εφαρμόστηκαν όλα όσα περιέχονται στο νέο αθλητικό νόμο. Το παιχνίδι διεκόπη δύο φορές για ρήψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος (118') για συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων καθώς μερίδα οπαδών του Πανναξιακού κινήθηκε προς την πλευρά των Συριανών. Όπως και στο ημίχρονο του αγώνα που 2-3 οπαδοί του Πανναξιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προπηλάκισαν τον κ. Ζαράνη.

Τέλος, ο Συριανός διαιτητής έπρεπε σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο να διακόψει το παιχνίδι κι γι' αυτό ελέγχεται. Όμως όπως αναφέρουμε παραπάνω και σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη ο αρμόδιος που ορίζει τους διαιτητές, κι αυτό γιατί στο ματς αυτό ίσως να έπρεπε να παίξει διαιτητής από άλλο σύνδεσμο κι όχι από τις Κυκλάδων ή την Σύρο.

Πολλά μπράβο σε Κατσάνη και Παπαδάκη

Εκτός του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε γύρο από το χώρο του γηπέδου, αφού κατά τη διάρκεια του ματς έγιναν αρκετά ευτράπελα, υπάρχουν και τ α θετικά τα οποία πρέπει να σχολιαστούν και να δοθούν συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων οι οποίοι αν και έπαιζαν μια ολόκληρη χρονιά, κράτησαν τα νεύρα μακριά από το παιχνίδι, κι όταν χρειάστηκε Κατσάνης και Παπαδάκης βρέθηκαν κοντά στην εξέδρα για να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Η κίνησή τους να έρθουν κοντά στην εξέδρα και να μιλήσουμε με τους φιλάθλους ήταν καταλυτική, αφού τα πνεύματα ηρέμισαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε και προχώρησαν οι ομάδες στα πέναλτι που έκριναν και τον νικητή του τελικού.

Μάκης Βαρθαλίτης: " Οι φίλαθλοι του Πανναξιακού σταματούσαν συνέχεια το παιχνίδι"

"Κατά κοινή ομολογία είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, όμως δεν καταφέραμε να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Κέρδισε ο πιο τυχερός. Τώρα όσον αφορά την ομάδα μας θα μιλήσουμε με τη διοίκηση για να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα. Μπορεί να βρεθήκαμε ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως το τελευταίο πέναλτι που εκτελέσαμε δεν μπήκε, έτσι λοιπόν δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Η πίκρα είναι μεγάλη γιατί είχαμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, όμως δεν τα καταφέραμε. Άσχημα όλα όσα έγιναν, ανύπαρκτη η Ένωση. Η Ένωση δεν προστάτεψε καμία από τις δύο ομάδες. Οι φίλαθλοι του Πανναξιακού σταματούσαν συνέχεια το παιχνίδι. Η διαιτησία δεν ήταν καλή, καθώς δεν έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα".

 

 

Β Φάση - 1ος Όμιλος (παραμονή στην Α Κατηγορία)
(6η αγωνιστική)
  Αγώνας           Αποτέλεσμα
1. Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ           3-3
2. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.           9-0
Β Φάση - 2ος Όμιλος (παραμονή στην Α Κατηγορία)
(6η αγωνιστική)
  Αγώνας           Αποτέλεσμα
3. Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ           0-3
Β Φάση - 3ος Όμιλος (παραμονή στην Α Κατηγορία)
(6η αγωνιστική)
  Αγώνας           Αποτέλεσμα
4. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ           4-3
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
(1η φάση)
  Αγώνας           Αποτέλεσμα
5. Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ           1-1 (πεν: 2-3)