Το συγκρότημα του Βαγγέλη Χαντέ κατάφερε να πάρει τη νίκη η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Στην Θύελλα το ντέρμπι των Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 9 Οκτ. 2019 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ομάδα του Καμαρίου ήταν καλύτερη στα… σημεία και κατάφερε να πάρει το ντέρμπι των Κυκλάδων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς επικράτησε με 2-1 της Άνω Μεράς. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Χαντέ κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη, η οποία έδωσε ακόμη τρεις βαθμούς στην ομάδα της Σαντορίνης. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό καθώς είχε πάθος κι από τις δύο ομάδες, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σκληρά μαρκαρίσματα τα οποία βέβαια ήταν μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Η Άνω Μερά αν και προσπάθησε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 στο 34΄με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριακού και έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 83’ με τον Μεζίνι. Η ομάδα της Μυκόνου έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ καθώς η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα με τον Ανδριόλα να μην μπορεί να αντιδράσει. Όμως ο Παπαζαχαρίας ήταν πάνω στην γραμμή του τέρματος κι έδιωξε τη μπάλα μακριά.

Η Θύελλα με τη νίκη της αυτή έφτασε τις δύο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και με τον εκτός έδρας πόντο πλέον μετρά επτά βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση.

Οι καλύτερες στιγμές:

6΄ο Λεσάι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του και υπέδειξε τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

10’ ο Ερρίκος με σουτ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

14’ στα σώματα τον αμυντικών της Άνω Μερά η  μπάλα έπειτα το σουτ του Ερρίκου και κατέληξε σε κόρνερ.

16’ ο Καραλής με ωραίο τρόπο έπειτα την εκτέλεση κόρνρ του Μάρκου Φύτρου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Άνω Μεράς και άνοιξε το σκορ για την Θύελλα κάνοντας το 1-0.

34’ η Άνω Μερά έφερε το ματς στα ίσα μετά από την εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου. Ο Ανδριόλας αν και προσπάθησε να διώξει δεν κατάφερε να φτάσει την μπάλα όπου την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

37’ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Ηλιόπουλου.

40’ ο Παλιούρας με υπερένταση έβγαλε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα στο σουτ του Αρκούδα.

41’ ο Παπαζαχαρίας βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα και ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση, δείχνοντας το σημείο του πέναλτι.

42’ ο Ηλιόπουλος νίκησε τον Παλιούρας στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και η Θύελλα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ (2-1).

 47’ ο Πάλιουρας με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ στο σουτ του Ζέλου.

49’ η Θύελλα Καμαρίου στάθηκε άτυχη στο απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε ο Φύτρος καθώς η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.

70’ ο διαιτητής της αναμέτρησης έβγαλε την κόκκινη κάρτα στον Αχιμαστό, όμως μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ίδιου όσο και την υπόλοιπης ομάδας διαπίστωσε πως ο παίκτης της Άνω Μεράς δεν είχε κάρτα και πήρε την κόκκινη πίσω δείχνοντας κίτρινη.

83’ τεράστια ευκαιρία για την Άνω Μερά με τον Μεζίνι οποίος μετά από ωραία ενέργεια μέσα στην μικρή περιοχή ξε μαρκαρίστηκε και με πλασέ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα της Θύελλας. Ο Παπαζαχαρίας που βρίσκονταν πάνω στην γραμμή του τέρματος έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα και γίνει το 2-2.

85’ ο Μεζίνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο βοηθός σήκωσε την σημαία και καταλόγισε τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

Διαιτητής: της αναμέτρησης ήταν ο κ. Χατζηγιάννης, με βοηθούς τους: Ζερβάκη και Σγουράκη.

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Βαγγέλης Χαντές): Ανδριόλας, Ερρίκος, Μπουσάι, Παπαζαχαρίας, Αρκούδας, Φύτρος (79΄Μαλάι), Ζέλο, Σιμιτσής, Αργυρίου, Καραλής (75΄Τουγουντζόγλου), Ηλιόπουλος (86΄Μαυρομάτης).

Επίσης στον πάγκο ήταν: Νίκα, Μαντούσης, Τσουκαλάς, Γεωργιάδης.

ΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑ (Νίκος Κωτσοβός): Παλιούρας, Κοφοκώτσιος (46΄Μεζίνι), Καλαγκάνης, Σαββιδης (λ.τ. 30΄Καραϊνδρος), Κυριάκος (74΄Παπαδάκης), Αχείμαστος, Ζώτος, Λεσάι, Ζυγκερίδης, Σαλταμάρας (85΄Κέμπε).

Επίσης στον πάγκο ήταν: Παπαδάκης, Χατζάκος, Χάμος, Σούλτσε.

 

 

Βαθμό από τους Αγίους Αναργύρους πήρε ο Πανθηραϊκός

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε στην βάση του ο Πανθηραϊκός μετά το 1-1 απέναντι στους Αγίους Αναργύρους.

Η ομάδα της Σαντορίνης αν και έπαιξε για τη νίκη ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στη Σαντορίνη με τον έναν βαθμό. Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι απουσίες των Βαλαβανόπουλου, Κόντι και Τσόπελα, καθώς ο Πανθηραϊκός ήταν σαφώς επηρεασμένους από την μη συμμετοχή των τριών παικτών. Οι Άγιοι Ανάργυροι κατάφερε να προηγηθούν σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 45’ .

Στο δεύτερο μέρος ο Πανθηραϊκός ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 79’ με τον Νομικό. Από εκεί και πέρα σε αγωνιστικό επίπεδο το πρώτο μέρος δεν ήταν καλό, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Σεχολάρι στο 45’ μπήκε με ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή κι έπειτα από μαρκάρισμα βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε το πέναλτι και ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με τους Αγίου Αναργύρους να προηγούνται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αρχικά μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη και είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Σεχολάρι.

Ο Γιάννης Σιλεβίστας άλλαξε το σύστημα που έπαιζε η ομάδα του με αποτέλεσμα να γίνει πιο επιθετική και να κρατά περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της. Η πίεση που άσκησε ο Πανθηραϊκός απέδωσε καρπούς στο 78’ με τον Νομικό να φέρνει το ματς στα ίσια. Ο Ντούνιας θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμη και τη νίκη στην ομάδα του, όταν βρέθηκε στο 89’ μόνος αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση, όμως το σου που επιχείρησε η μπάλα βρήκε σε κάποιο πόδι και κατέληξε κόρνερ. Ο Πανθηραϊκός διατήρησε το αήττητο που έχει σ’ αυτό το πρωτάθλημα και με τους επτά βαθμούς που έχει μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

2' ο Φουάσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Χανιώτη, με τον γκολκίπερ των Αγίων Αναργύρων να αποκρούσει χωρίς πρόβλημα.

8’ ο Ζώντος χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Καμπόσου.

45’ ο Σεχολάρι έπεσε μετά το μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Χούσα και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την εσχάτη των ποινών.

46’ ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να εκτελέσει και το πέναλτι το οποίο ήταν εύστοχο και με τον τρόπο αυτόν οι γηπεδούχοι άνοιξα το σκορ 1-0.

47’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Σεχολάρι, έπειτα την αμυντική αδράνεια των Σαντορινιών. Το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.

53’ ο Πανθηραϊκούς ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μπέκου μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

63’ ξανά πέναλτι ζήτησε ο Πανθηραϊκός και πάλι για χέρι. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια χωρίς να καταλογίσει κάτι.

78’ ο Νομικός πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Χανιώτη. Ο Πανθηραϊκός έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

89’ τεράστια ευκαιρία για τον Πανθηραϊκός με τον Ντούνια. Η μπάλα βρήκε σε σώματα μετά από σουτ από πλεονεκτική θέση και κατέληξε κόρνερ.

90’ άουτ πέρασε το σουτ του Γκίκα.

91’ ο Παπασάββας αποβλήθηκε μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε από τον διαιτητή της αναμέτρησης και ο Πανθηραϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Άγιοι Ανάργυροι (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος) Χανιώτης, Βυζανιάρης, Μπέκος, Κατσάρας, Πιπίνης, Μαυρομματάκης, Τουλουβασίλης, Σταύρου (56' Γεωργαντώνης), Σεχολάρι (90+1 Ανδρέου), Καμπόσος (85' Τσερκώνης), Αρβανιτάκης.

Πανθηραϊκός (Γιάννης Σιλεβίστας) Ζωντός, Χούσα, Φουάσης, Λαμπρόπουλος, Μπιρμπίλι, Λούκας (84' Νομικός), Παληγεώργος, Κορέτα, Κορακιανίτης (57' Ντούνιας), Περιάλης (47' Παπασάββας), Μαναριώτης (89' Γκίκας).

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας

1ος όμιλος
Αετός Ορφανού-Κεραυνός Πέρνης 1-1
Ηρακλής Ζυγού-Κιλκισιακός 2-0
Δόξα Κάτω Καμήλας-Ένωση Αλεξανδρούπολης 4-2
Ορφέας Ξάνθης-Πανσερραϊκός 0-1
Δόξα Θεολόγου-Άρης Αβάτου 0-0
Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Παραλιμνίου 2-0
Ρεπό: Πανδραμαϊκός

 

2ος όμιλος
ΑΟ Σειρήνα-ΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-3
ΠΑΣ Φλώρινα-Ποσειδώνας Μηχανιώνας 0-0
Νίκη Αγκαθιάς-Αλμωπός Αριδαίας 0-1
Αστραπή Μεσοποταμίας-Μακεδονικός 0-1
Θύελλα Σαρακηνών-ΠΟ Νέας Καλλικράτειας 3-3
Εδεσσαϊκός-Αγροτικός Αστέρας 1-1
Άρης Παλαιοχωρίου-Μέγας Αλέξ. Τρικάλων 0-3 α.α.
Ρεπό: Θερμαϊκός Θέρμης

 

3ος όμιλος
ΑΣ Μετέωρα-ΑΕ Καρίτσας 1-0
Διγενής Νεοχωρίου-ΑΠΟ Αταλάντη 2-2
Ατρόμητος Παλαμά-Διαγόρας Στεφανοβικείου 2-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Δίας Δίου 5-1
Θησέας Αγριάς-ΑΟ Ποταμιάς 5-0
Πιερικός-Αλμυρός 0-0
Ηρακλής Λάρισας-ΑΟ Σελλάνων 0-2 (5/10)

 

4ος όμιλος
Αναγέννηση Άρτας-ΑΕ Λευκίμμης 3-0 
Τηλυκράτης-Απόλλων Ευπαλίου 0-0
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Θιναλιακός 2-0
Αχέρων Καναλακίου-ΑΟ Ανατολής 3-0
ΠΑΣ Πρέβεζα-Μακεδονικός Φούφα 0-1
Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Μεσολογγίου 1-0
Ναυπακτιακός Αστέρας-Σούλι Παραμυθιάς 1-0

 

5ος όμιλος
Άγιοι Ανάργυροι-Πανθηραϊκός 1-1 
Θύελλα Καμαρίου-Άνω Μερά 2-1
Άγιος Ιερόθεος-Εθνικός 2-0
ΑΕ Μοσχάτου-Ακράτητος 1-1
Ηλυσιακός-Κηφισιά 0-3
Κερατσίνι-Φωστήρας 0-1
Καλλιθέα-Ερμής Κορυδαλλού 4-0

 

6ος όμιλος
Νέα Αρτάκη-Αιολικός 0-0 
Παλληνιακός-Παναρκαδικός 1-1
ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου-Ρόδος 0-2
Αήττητος Σπάτων-Κόρινθος ’06 1-1
Μαρκό-ΑΟ Υπάτου 0-0
ΑΕΚ Τρίπολης-Θύελλα Ραφήνας 0-2
Ρεπό: Αχαρναϊκός

 

7ος όμιλος
Ερμιονίδα-ΑΟ Τσιλιβή 3-2
ΑΠΣ Ζάκυνθος-ΑΟ Διαβολίτσιου 2-1
Πανηλειακός-Παναργειακός 0-0
Πανγυθεατικός-Θύελλα Πατρών 1-0
ΠΣ Σπάρτη-Αστέρας Βλαχιώτη 2-0
Ολυμπιακός Ζαχάρως-Διαγόρας Βραχνεΐκων 2-0
Ναύπλιο 2017-ΠΑΟ Βάρδας 1-0

 

8ος όμιλος
Ατσαλένιος-Πανακρωτηριακός 1-0
Γιούχτας-ΑΟ Πόρου 1-1
Ρεθυμνιακός-Επισκοπή 0-2
Άγιος Νικόλαος-Ηρόδοτος 0-2
Ρεπό: ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

 

 

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

9

3

3

0

0

7

0

2.

ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ

9

3

3

0

0

5

1

3.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ

7

3

2

1

0

3

1

4.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

7

3

2

1

0

4

2

5.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

7

3

2

1

0

3

1

6.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

4

3

1

1

1

2

2

7.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

4

3

1

1

1

3

3

8.

Α.Π.Ο. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

4

3

1

1

1

2

2

9.

ΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

3

3

1

0

2

3

2

10.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

2

3

0

2

1

2

4

11.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

1

3

0

1

2

1

3

12.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

1

3

0

1

2

0

3

13.

Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

0

3

0

0

3

0

5

14.

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

0

3

0

0

3

0

6