Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησε με 0-3 στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων

Η Ελλάς είχε την ουσία και πήρε τη πρόκριση επί του Αίαντα

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων προκρίθηκε η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 0-3 επί του Αίαντα. Το συγκρότημα του Κώστα Παπαδόπουλου αρχικά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των τυπικά γηπεδούχων και προηγήθηκε με 0-2, χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι: Παυλόπουλος (26’) και Μπακατσάλος (46’).

Ο Αίαντας, από την πλευρά του, στο πρώτο ημίχρονο είχε τις δικές του ευκαιρίες, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν σε πολύ καλή ημέρα και αποσόβησε το σουτ του Ξαγοράρης (41’). Κοντά στο γκολ έφτασαν οι παίκτες του Χρήστου Πελέκη στο 21 με τον Σαμανίδη, οποίος βγήκε μόνο από τα δεξιά της περιοχής, όμως η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάς Σύρου με το σκορ υπέρ της διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και ο Ογκνιάνοφ με ένα μαγικό τέρμα στο 64’ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

 

Υψηλό το επίπεδο κι από τις δύο ομάδες

Ελλάς Σύρου και Αίαντας έδειξαν στους περίπου 500 φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και  πως κάνουν βήματα προόδου. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν  για τοπικό επίπεδο πάρα πολύ καλός, καθώς τόσο οι τυπικά γηπεδούχοι, όσο και η Ελλάς έχουν αθλητές που έχουν αγωνισθεί σε εθνικές κατηγορίες.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου όπως αναφέρουμε παραπάνω εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια του Αίαντα Σύρου και με τον Μπακατσέλο έκαναν το 0-2. Ενώ ο Παυλόπουλος που άνοιξε το σκορ απέδειξε για ακόμη μία φορά πως μπορεί με όλους τους τρόπους να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως είναι λογικό ο Αίαντας έχασε λίγο από την… φρεσκάδα του, καθώς η Ελλάς Σύρου είχε καλύτερη φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά ο Αίαντας άντεξε στην πίεση των παικτών του Κώστα Παπαδόπουλου και ταυτόχρονα δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ογκνιάνοφ στο 64’ έπειτα και την ατομική ενέργεια του Σκούπρα όχι μόνο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, αλλά σημείωσε και ένα γκολ… ποίημα.

 

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

5’ δεν βρήκε στόχο ο Παυλόπουλος στην κεφαλιά που επιχείρησε έπειτα την σέντρα από τα δεξιά του Λαλά.

8’ εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Σταμούλης ο οποίος πάτησε άσχημα και βγήκε με πρόβλημα στον αστράγαλο.

21’ ο Σαμανίδης βγήκε από τα δεξιά της περιοχής του Παπαδόπουλου, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ελλάς Σύρου.

25’ ο Ξαγοράρης εκτέλεσε απ’ ευθείας το κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του και η μπάλα ίσως να βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιο δοκαριού του Παπαδόπουλου.

26’ ο Παυλόπουλος με προβολή μπροστά από τον Σαμανίδη έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ρουμελιώτη κι άνοιξε το σκορ για την Ελλάς Σύρου (0-1).

30’ νέα απευθείας εκτέλεση του κόρνερ από τον Ξαγοράρη, με τους παίκτες της Ελλάς αυτή τη φορά να βγάζουν τη μπάλα μακριά.

32’ ο Σκούπρα με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα αρκετά ψηλά πάνω από το τέρμα του Ρουμελιώτη .

37’ ο Περιάλης μπήκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

41’ τεράστια ευκαιρία την ισοφάριση είχε ο Αίαντας Σύρου, ο Ξαγοράρης έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έπειτα το λάθος της άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων, όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε σε πρώτη φάση από τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια ο Μουλίδης από αρκετά πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

45’ ο Μπακατσέλος έπειτα την κάθετη πάσα του Παυλόπουλου βρέθηκε απέναντι στον Ρουμελιώτη. Ο νεαρός γκολκίπερ δεν κατάφερε στην προσπάθειά του να διώξει όπως ήθελε τη μπάλα και ο παίκτης της Ελλάς Σύρου με ψύχραιμο πλασέ να τη στέλνει στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-2 για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

47’ ο Περιάλης βγήκε μόνος απέναντι στον Ρουμελιώτη, αλλά καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Αίαντα να τον προλάβουν και να διώχνουν τη μπάλα μακριά.

54’ Χωρίς πρόβλημα ο Παπαδόπουλος που μπλόκαρε τη μπάλα, έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάιλα.

58’ άουτ πέρασε το σουτ του Σαμανίδη.

64’ μαγικό γκολ από τον Ογκνιάνοφ, ο οποίος αρχικά διαδέχθηκε την μπάλα από την ατομική προσπάθεια του Σκούπρα, πέρασε στη συνέχεια όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουμελιώτη, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 για την Ελλάς Σύρου.

68’ ο Παράβαλος από μακρινή απόσταση προσπάθησε να νικήσει με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Ρουμελιώτη, όμως ο γκολκίπερ του Αίαντα με τα ακροδάχτυλα έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

72’ ο Μπαλόπητας με σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση.

78’ άουτ πέρασε το σουτ του Παυλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

82’ ο Μπακατσέλος έπειτα την πάσα του Λαλά από τα δεξιά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε ο Συριανός πάνω στην γραμμή του τέρματος του Ρουμελιώτη.

85’ σε κόρνερ έδιωξε ο Παπαδόπουλος στο σουτ του Μπαλόπητα μέσα από την μεγάλη περιοχή.

 

Ο επιθετικός του Αίαντα Σύρου Παναγιώτης Ραμπαβίλας μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην Ελλάς Σύρου:

«Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω πως είμαστε πάρα πολλοί καλοί καθώς είχαμε και τα ανάλογα τρεξίματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό η Ελλάς να αντέξει περισσότερο καθώς είναι ομάδα Α’ κατηγορίας. Έτσι στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Από την πλευρά μας χάσαμε τρία τετ α τετ και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάποιο γκολ. Από την πλευρά της η Ελλάς Σύρου εκμεταλλεύτηκε τις δικές μας αμυντικές αδράνειες στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 0-2 στο σκορ. Από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο για εμάς να αντιδράσουμε. Τέλος, για την εικόνα που είχε η δική μου ομάδα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Η Ελλάς Σύρου είναι γνωστό πως έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς και είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ κατηγορίας».

Στη συνέχεια, ο παίκτης του Αίαντα Σύρου αναφέρθηκε και στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης για να παρακολουθήσει το Συριανό ντέρμπι από κοντά.

«Οι ομάδες παρουσίασαν μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Ο κόσμος που ήρθε είχε την ευκαιρία να δει δύο σωματεία που κάνουν την δική τους προσπάθεια και ταυτόχρονα το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Από την πλευρά μας οι ποδοσφαιριστές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, άλλωστε πολλοί από εμάς την περσινή σεζόν είμαστε στην Ελλάς, τώρα αγωνιζόμαστε τον Αίαντα. Να σημειώσω εδώ, πως από την πλευρά μας ποτέ δεν το είδαμε σαν ντέρμπι. Δεν αγχωθήκαμε, γνωρίζαμε πως η Ελλάς ήταν καλύτερη από εμάς και προσπαθήσαμε να δείξουμε από την πλευρά μας όσο καλύτερη εικόνα γίνεται». 

Ο πρόεδρος του Αίαντα Γιώργος Φώσκολος μίλησε για το παιχνίδι και την εικόνα της ομάδας του:

«Αρχικά θέλω να πω, πως στο γήπεδο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος και πραγματικά ήταν μία πάρα πολύ ωραία εικόνα. Τελευταία φορά που ήταν έτσι το γήπεδο ήταν το 2020 με τον Πανναξιακό και χαίρομαι που είδα τον κόσμο να επιστρέφει. Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι, η ομάδα μου ήταν άτυχη καθώς στο πρώτο ημίχρονο χάσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Αν είχαμε καταφέρει να βάλουμε τη μία από τις δύο ευκαιρίες, πιστεύω πως το παιχνίδι θα είχε διαφορετική μορφή. Στο πρώτο ημίχρονο είμαστε πάρα πολύ καλοί, με την Ελλάς να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ».

Ο προπονητής του Αίαντα Χρήστος Πελέκης για το παιχνίδι είπε: «Μπήκαμε στο παιχνίδι με στόχο να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα. Μετά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα οι παίκτες μου ισορρόπησαν τον αγώνα και μάλιστα θεωρώ κομβικό σημείο τη φάση του Σαμανίδη που αν είχε πετύχει το γκολ, το παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό.  Από την πλευρά μας έχουμε ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια εδώ και μερικούς μήνες, δουλεύουμε σκληρά καθημερινά καθώς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με βάθος. Μετά το αποκλεισμό μας στο κύπελλο κοιτάμε μόνο το πρωτάθλημα θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής και να το κατακτήσουμε».

 

Ο προπονητής της Ελλάς Σύρου Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε τη νίκη της ομάδας του, αλλά και την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο τοπικό ντέρμπι.

«Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, καθώς ήταν σοβαροί καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκαν. Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε τη συνέχεια και είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο. Κοιτάμε μόνο τα μπαράζ και τίποτα άλλο. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και πλέον πρέπει να προσέχουμε καθώς στα τελευταία δύο παιχνίδια έχουμε τραυματισμούς. Στο παιχνίδι στη Σαντορίνη είπα στους παίκτες μου να προσέχουν για να πάμε στα μπαράζ χωρίς τραυματισμούς. Είμαστε καλοί, εκτός από δύο δικά μας λάθη η αντίπαλη ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες. Ήταν ένα παιχνίδι και τελείωσε. Κοιτάμε τη συνέχεια και δουλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

Ο Κυριάκος Μανουδάκης μίλησε στη συνέχεια για τη νίκη της ομάδας του αλλά και πως το βίωσαν οι ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου.

«Ήταν για παιχνίδι που εκτός της νίκης θέλαμε να το ολοκληρώσουμε χωρίς τραυματισμούς. Θέλουμε και κοιτάμε πλέον τα μπαράζ ανόδου και δουλεύουμε για να πετύχουμε τον στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος από την πλευρά του είδε ένα ωραίο παιχνίδι, με γκολ και ευκαιρίες. Ήταν ένα ματς που κινήθηκε σε ήρεμα πλαίσια και έτσι πρέπει να είναι πάντα. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την εμφάνισή τους».

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου Νίκος Ζιάβρας είπε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που το γήπεδο γέμισε και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ωραίο παιχνίδι. Για μένα ήταν μία προσωπική νίκη για όλα όσα έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά μας θέλουμε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα για να πάμε στα μπαράζ ανόδου. Θέλουμε να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Από την πλευρά μας θέλω να σημειώσω πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δουλέψει αρκετά, έχουμε ξοδέψει πάρα πολύ προσωπικό χρόνο και θέλουμε η ομάδα να κάνει βήματα προόδου. Έχουμε στόχο την άνοδο και θα παλέψουμε γι’ αυτήν.

 

 

Αίαντας Σύρου – Ελλάς Σύρου 0-3

Διαιτητής: Σαββατιανός / Βοηθοί: Αρμακόλας, Ρούσσος

Αίαντας Σύρου ( Χ. Πελέκης): Ρουμελιώτης, Σαμανίδης, Ρούσσος, Συριανός, Μπαλόπητας, Ταμάμης, Μπάιλας (81’ Αρώνης), Ξαγοράρης, Ραμπαβίλας, Μουλίδης (70’ Καραμολέγκος), Σαγκινέτος Μπ. (Σαγκινέτος Ν.).

Ελλάς Σύρου (Κ. Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος, Σταμούλης (8’ Παράβαλος), Περιάλης, Έντσεφ (83’ Μανουδάκης), Οικονομόπουλος, Μπακατσέλος (87’ Νομικός), Ογκνιάνοφ, Σκούπρα, Παυλόπουλος, Λαλάς, Κολλιάκος.