Αρνητικός ο υπεύθυνος αθλητισμού της περιφέρειας Δ. Γρυπάρης στη διεξαγωγή του τελικού του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley της σειράς Master

Η Σύρος δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες που της δίνονται

Πριν από ένα μήνα περίπου ο κ. Ψαρουδάκης αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ είχε μιλήσει στην “Κοινή Γνώμη” και είχε αναφέρει ότι η Ομοσπονδία είναι πρόθυμη, μετά και την περσινή μεγάλη επιτυχία που είχε γνωρίσει η σειρά των αγώνων Master στη Σύρο, να δώσει τον τελικό στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ο αντιπρόεδρος είχε τονίσει ότι η Ομοσπονδία πρότεινε στην Σύρο την διεξαγωγή των αγώνων και ότι από εκεί και πέρα είναι θέμα τοπικής κοινωνίας, αν θα συμφωνήσει να γίνει ή όχι.

Στη Σύρο, μάλλον έχουμε μάθει να “χάνουμε” και να “πετάμε” όσες ευκαιρίες για προβολή μας δίνονται. Ο τελικός της σειράς Master του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach volley, προβάλλεται καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων και μάλιστα από μέσα ενημέρωσης Πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο τελικός της σειράς Master είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου και την ίδια εποχή διεξάγεται στη Σύρο το Vikelas cup. Η διοργάνωση αυτή έχει χαρακτήρα προετοιμασίας και παίρνουν μέρος 4 ή 5 εθνικές ομάδες εφήβων.

Το γεγονός ότι η μία εκδήλωση πέφτει πάνω στην άλλη, έχει κάνει τον υπεύθυνο αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Δημήτρη Γρυπάρη, να είναι αρνητικός ως προς την πραγματοποίηση του Beach volley. Πολλές οι δικαιολογίες, χωρίς όμως καμία να είναι πειστική, με μόνο συμπέρασμα, στο οποίο οδήγησε το σχετικό ρεπορτάζ, ότι λόγω προεκλογικής περιόδου κανείς δεν ήθελε να λάβει την τελική καθοριστική απόφαση. Ο Δήμος, μέσω του Γιάννη Κεράνη, εμφανίζεται θετικός στο να γίνει αυτή η εκδήλωση, χωρίς να έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας, ενώ αντίθετα ο Δημήτρης Γρυπάρης ανέφερε πως εκτός του ότι ο ίδιος δεν θέλει γιατί η μία εκδήλωση πέφτει πάνω στην άλλη, περιμένει και την απόφαση του Δήμου, αλλά και από την ΕΟΠΕ να αλλάξει ημερομηνία.

Να σημειώσουμε πως η περσινή διοργάνωση του Beach volley είχε τεράστια επιτυχία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, γέμισε τις εξέδρες αλλά και τα σκαλιά του Δημαρχείου και την εικόνα αυτήν την είδαν σε όλη την Ελλάδα.

Κανείς δεν επιθυμεί και δεν θέλει να κάνει συγκρίσεις μεταξύ των δύο διοργανώσεων. Και οι δύο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, όμως κανείς δεν πρέπει να στερεί το δικαίωμα στη Σύρο να προβληθεί, να ακουστεί και να αποκομίσει κάποια οφέλη, από την διαφήμιση που θα γίνει.

Το σίγουρο είναι ότι αν η “Κοινή Γνώμη” δεν αναδείκνυε το θέμα, κανείς αυτή τη στιγμή δεν θα γνώριζε τίποτα, ο τελικός του Master θα περνούσε στα “ψιλά” και όλα θα ήταν καλά.

Τέλος, κανείς από τους ερωτηθέντες δεν απάντησε στο πιο απλό και εύλογο ερώτημα, «γιατί να αποκλείουμε μία εκδήλωση όταν αυτή θα αποφέρει αρκετά τουριστικά οφέλη στη Σύρο και γιατί να μην γίνουν και οι δύο ταυτόχρονα».

 

 

Κωστής Ψαρουδάκης

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κωστής Ψαρουδάκης στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην “Κοινή Γνώμη” πριν από ενάμιση μήνα περίπου, είχε αναφερθεί στον τελικό του μπιτς βόλεϊ .

“Ήταν μία επιτυχημένη διοργάνωση κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όσοι το είδαν από την τηλεόραση, πραγματικά έμεινα έκπληκτοι και φυσικά όσοι ήταν κοντά απόλαυσαν το θέαμα. Όλος ο κόσμος το αγκάλιασε και ήταν οι μέρες τέτοιες που είχε πολλούς θεατές. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να ανταμείψουμε αυτήν προσπάθεια και θεωρώ ότι φέτος στη σειρά των master ο τελικός θα είναι στη Σύρο”.

Τώρα όσον αφορά το θέμα του τελικού της διοργάνωσης master, έχει κλείσει; Θα γίνει στη Σύρο όπως είπατε;

“Η διάθεση της Ομοσπονδίας είναι ο τελικός να γίνει στη Σύρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαπραγμάτευση με το Δήμο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους εμπλεκόμενους φορείς όπως είχαμε συνεργαστεί και πέρσι, να μπορούν να κάνουν αυτά που χρειαζόμαστε για να μπορεί να γίνει ο τελικός στη Σύρο. Εμείς είμαστε αυτοί που το δίνουμε, αλλά ουσιαστικά αυτοί που το κινούν είναι οι τοπικοί παράγοντες και οι τοπικοί φορείς”.

Σταύρος Μπαλόπιτας

“Ενημέρωσα την Ομοσπονδία ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια διοργάνωση”

“Από την πλευρά μας σαν Τοπική Επιτροπή κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και ζητήσαμε από την Ομοσπονδία να πάρουμε τους τελικούς. Αυτό έγινε γιατί είδαμε πως στη διοργάνωση που έγινε το 2013 είχαμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Σ' αυτήν την επιτυχία είχαν συμβάλει ο Δήμος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τους τελικούς για να δείξουμε κάτι ακόμη καλύτερο μπροστά στην ομορφιά της Πλατείας και του Δημαρχείου. Καταφέραμε και πήραμε το ΟΚ από την Ομοσπονδία για να διοργανώσουμε τους τελικούς στη Σύρο, αυτό όπως πολύ σωστά σας το ανέφερε και ο κ. Ψαρουδάκης στη Νάξο.

Τώρα το βασικό θέμα δεν εξαρτάτε από την Τοπική Επιτροπή. Είναι κάποια χρήματα τα οποία χρειάζονται και αν δεν πάρουν απόφαση από το Δήμο και την Περιφέρεια εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Κάπου υπάρχει ένα προβληματάκι όπως μας ανέφεραν καθώς πέφτουν δύο διοργανώσεις την ίδια ημερομηνία. Όταν μίλησα με τον κ. Γρυπάρη και με τον Γιάννη Κεράνη, με ενημέρωσαν ότι υπήρχε ένα θέμα στο οικονομικό. Εγώ από την πλευρά μου πιεζόμουν από την Ομοσπονδία γιατί ήθελαν μία απάντηση, για να γνωρίζουν τις προθέσεις που υπάρχουν. Ενημέρωσα την Ομοσπονδία ότι δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια διοργάνωση”.

Γιάννης Κεράνης

“Δε λέμε ούτε ναι ούτε όχι”

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Κεράνης για τη διοργάνωση του Beach Volley και τον τελικό του “Master” είπε:

“Πέρσι είχαμε πάρει μία φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του Beach Volley στο νησί και θεωρώ ότι είχε τεράστια επιτυχία. Είμαστε λίγο άτυχοι, γιατί όταν είχαμε σκεφτεί ότι θα επενδύσουμε κάποια χρήματα σαν Δήμος και σαν Περιφέρεια για τη διεξαγωγή αυτής της φάσης, είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη, οπότε αυτό το σκηνικό, με την πλατεία και το Δημαρχείο, το όμορφο περιβάλλον με τις γεμάτες κερκίδες, θα μας διαφήμιζε Πανελληνίως και πιθανά και περαιτέρω.

Τότε ήταν που είχε καταργηθεί η κρατική τηλεόραση και δυστυχώς δεν είχαμε τηλεοπτική κάλυψη. Είχαμε μόνο στον τελικό από συνδρομητικό κανάλι και φαντάζομαι ότι δεν είχαμε την διαφήμιση που περιμέναμε να έχουμε. Αυτά ήταν τα αρνητικά και θετικά της περσινής διοργάνωσης. Η Ομοσπονδία μετά το τέλος των αγώνων είπε ότι είχε να δει τόσο κόσμο από τον τελικό του Beach Volley στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Ήταν μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση παρ' όλες τις αντιρρήσεις κάποιων ανθρώπων, που τα είχαν βάλει μαζί μας, γιατί όπως υποστήριζαν καταστρέφαμε την πλατεία. Είχαμε δηλαδή ένα πόλεμο μέχρι να γίνει αυτή η διοργάνωση. Φέτος όντως μας έγινε μία κοινοποίηση σαν επιτροπή γιατί η επιστολή αυτούσια πήγε στο Δήμαρχο, για το ενδεχόμενο να πάρουμε τον τελικό του “Master” στις 28 Ιουλίου. Δεν το έχουμε περάσει επίσημα σαν θέμα στο διοικητικό μας συμβούλιο, αλλά σε συζητήσεις που κάναμε με την Περιφέρεια και με την Τοπική Επιτροπή, είχαμε κάποιους προβληματισμούς. Ο πρώτος προβληματισμός είναι ότι την ίδια περίοδο γίνεται κι άλλο τουρνουά εδώ στη Σύρο, όχι ότι αυτό μας επηρεάζει και αυτοί που θα δουν τα μεν δεν θα δουν τα δε, απλά είναι φουλ τουριστική περίοδος 28 Ιουλίου, έχεις άλλο ένα τουρνουά και θα έρθουν 150 με 200 άτομα περίπου και θα μείνουν σε κάποια ξενοδοχεία”.

Νομίζω ότι όλα αυτά που μας λέτε είναι μία απλή δικαιολογία ως προς το να μην γίνει αυτή η μεγάλη διοργάνωση, που είναι δεδομένο ότι θα διαφημίσει αρκετά το νησί της Σύρου.

“Εγώ αυτή τη στιγμή δεν εκφράζω και δεν μεταφέρω καμία απόφαση, εγώ απλά λέω τους προβληματισμούς. Ο πρώτος προβληματισμός είναι ότι είναι αιχμή της τουριστικής σεζόν, το δεύτερο είναι ότι την ίδια περίοδο γίνεται άλλη μία διοργάνωση, το τρίτον είναι ότι οι δαπάνες οι οποίες για τον τελικό θα φτάσουν περίπου τις 20.000 με 25.000 ευρώ και θεωρώ ότι δεν μπορεί να τις αναλάβει μόνος του ο Δήμος. Είναι μεγάλο το ποσό. Πέρσι είχαμε συμμετοχή 10.000 από το Δήμο, 4 ή 5.000 από τον ΟΠΑΣ και νομίζω 10.000 ευρώ από την Περιφέρεια. Αν λοιπόν δεν υπάρξει αντίστοιχη στήριξη από την Περιφέρεια, δε νομίζω ότι μπορεί ο Δήμος να αναλάβει όλη τη δαπάνη μόνος του. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί που έχουμε. Το ότι θα είναι μία ωραία διοργάνωση, ότι θα είναι πετυχημένη, ότι θα είναι στην αιχμή της περιόδου και θα έχουμε κόσμο στο νησί και πιθανά να έρθει κι άλλος κόσμος, σαφώς τα ξέρω. Τα μειονεκτήματα είναι ότι δεν θα βρίσκεις φθηνά δωμάτια, γιατί θα έχουμε κόσμο αυτήν την εποχή, το δεύτερο είναι ότι οι εξέδρες που έχουμε και που μεταφέραμε πέρσι, είναι αυτές που έχουμε στο λατομείο για συναυλίες, οπότε θα πρέπει να τις ξεστήσουμε και να τις στήσουμε ξανά ή θα πρέπει να παραγγείλουμε από την Αθήνα κι αυτό θα ανεβάσει το κόστος, οπότε όλοι αυτοί είναι προβληματισμοί που αναφέρω. Τώρα το τι θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα εισάγουμε εμείς το θέμα δεν το γνωρίζω, εγώ απλά αναφέρω τους προβληματισμούς που υπάρχουν. Όλα τα θετικά τα ξέρω και ήμουν απ' αυτούς που ήταν πολύ ζεστός και πρωτεργάτης στην περσινή εκδήλωση”.

Όταν πραγματοποιηθεί μία μεγάλη διοργάνωση και έχει την ανάλογη επιτυχία, ο κόπος παραμερίζεται. Δεν ξέρω αν έχετε κάνει κάποιες κινήσεις να βρεθούν χρήματα από άλλες πλευρές, όπως από τους επιχειρηματίες του νησιού.

“Αυτό θα γίνει εφόσον έχουμε θετική εισήγηση να γίνει. Δεν μπορείς να ψάχνεις επενδυτές από τη στιγμή που δεν το έχεις συζητήσει το θέμα. Επαναλαμβάνω ότι το θέμα αυτό δεν το έχουμε συζητήσει επίσημα. Είμαστε στην έρευνα”.

Αν χάσουμε τη διοργάνωση αυτή πιστεύω ότι θα χάσουμε μία ακόμη ευκαιρία να ακουστεί και να διαφημιστεί το νησί της Σύρου με ουσιαστικά μικρό κόστος.

“Δεν ξέρω τι θα αποφασιστεί τελικά, αυτά που ανέφερα ήταν οι προβληματισμοί μου σε μία βάση. Δηλαδή οι 25.000 ευρώ, είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τον Δήμο, δεν μπορούμε μόνοι μας, θέλουμε τη στήριξη της Περιφέρειας και άλλων φορέων. Αν δεν υπάρχει αυτή η στήριξη το θεωρώ πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Πιθανά να αλλάξουμε ημερομηνία, αλλά τότε δεν θα είναι ο τελικός θα είναι κάτι άλλο, θα είναι κάτι αντίστοιχο με την περσινή διοργάνωση.

Είναι οι εκλογές τέλος Μαΐου και θα είναι λίγο δύσκολο και δυσκίνητο λιγάκι το πράγμα. Στα περισσότερα μέρη που διεξάγονται είναι σε παραλίες, είναι έτοιμο το σκηνικό, εδώ έχουμε να φτιάξουμε το σκηνικό, αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Μην το βλέπουμε και να λέμε ότι είναι απλό θα το φτιάξεις, γιατί πέρσι μας βγήκε η ψυχή να στήσουμε αυτό το γήπεδο. Τότε ακούσαμε πολλά από κάποιους “συντηρητικούς” και μυστήριους ανθρώπους που μας κατηγορούν και μας έλεγαν ότι χαλάμε την πλατεία. Είναι κάτι που θα συζητηθεί, θα πάρουμε και επίσημα την πρόταση της Περιφέρειας για να δούμε πόσο μπορεί να συνδράμει ή όχι. Τότε, θα πάρουμε κι εμείς μία απόφαση. Δε λέμε ούτε ναι ούτε όχι, πρέπει να συναποφασίσουμε όλοι οι φορείς”.

Δημήτρης Γρυπάρης

“Ας αλλάξουν ημερομηνία και πάλι δεν ξέρω”

Για τη διεξαγωγή ή μη του τελικού του Beach Volley της σειράς “Master” και κατά πόσο ο ίδιος είναι σύμφωνος με τη πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, μίλησε στην Κοινή Γνώμη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Δημήτρης Γρυπάρης.

“Αρχικά θα πω ότι εμείς σαν Περιφέρεια δεν έχουμε μιλήσει καθόλου με τον αντιπρόεδρο της ΕΟΠΕ τον κ. Ψαρουδάκη. Δεύτερον δεχθήκαμε ένα χαρτί από τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Κυκλάδων τον κ. Μπαλόπιτα, για να γίνει αυτή η διοργάνωση στο νησί. Για τέτοιες διοργανώσεις δεν μπορείς να δέχεσαι την πρόταση από μία Τοπική Επιτροπή. Στη συνέχεια μετά από παρέμβαση δική μου, απαίτησα να έρθει επίσημη επιστολή από την ΕΟΠΕ στην οποία δεν υπέγραψε ο κ. Ψαρουδάκης, αλλά ο κ. Ρέρας. Την ημερομηνία που ζήτησαν είναι αδύνατο να γίνει αυτή η εκδήλωση στη Σύρο, διότι εκείνες της ημέρες γίνεται το ενδέκατο vikelas cup, που για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είναι διεθνές τουρνουά σε επίπεδο νέων ανδρών, είναι το μεγαλύτερο τουρνουά που θα γίνει στην Ελλάδα και γίνεται στη Σύρο. Φέτος θα είναι αναβαθμισμένο, όπως καταλαβαίνεται δεν μπορούν να γίνουν συγχρόνως δύο διοργανώσεις, μία διεθνή και μία Πανελλήνια. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αθλημάτων. Εδώ θα είναι το τελευταίο τεστ της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν επέλεξαν σωστές ημερομηνίες, βέβαια οι ημερομηνίες της υδατοσφαίρισης είχαν βγει από τον Σεπτέμβρη του 2013. Η Ομοσπονδία του Βόλεϊ μας τις γνωστοποίησε τέλος Γενάρη του 2014. Πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή συνεργασία μεταξύ των φορέων της Σύρου και της ΕΟΠΕ. Εμείς βοηθάμε το βόλεϊ και ιδιαίτερα το βόλεϊ της σάλας, όχι μόνο της ομάδας της Σύρου, αλλά και των άλλων νησιών των Κυκλάδων”.

Ο τελικός της διοργάνωσης του Master είναι μία εκδήλωση που διαφημίζεται για αρκετό καιρό και ο τόπος που τον φιλοξενεί αποκτά αυτομάτως μία τεράστια προβολή.

“Πέρσι μας κορόϊδεψαν, μας είπαν ότι θα φέρουν τηλεόραση για να μεταδώσει τους αγώνες,, αλλά δεν έφεραν τίποτα. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα ο κ. Ψαρουδάκης να σέβονται το θεσμό που λέγεται Περιφέρεια. Δεν ξέρω αν σέβονται το θεσμό που λέγετε Δήμος, αλλά τουλάχιστον εμάς δεν μας σεβάστηκαν καθόλου και τολμώ να το πω”.

Γιατί δεν μπορεί να γίνουν συγχρόνως δύο εκδηλώσεις;

“Δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη, είναι προβολή τουριστική και το vikelas cup στο εξωτερικό. Το Beach Volley το πληρώνουμε εξολοκλήρου μόνοι μας, δεν βάζει τίποτα η ΕΟΠΕ”.

Τα οφέλη που υπάρχουν από τις διοργανώσεις ποια είναι;

“Ποια οφέλη, εγώ δεν είδα τίποτα πέρσι. Δεν είδα κάποιο όφελος για το νησί”.

Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο κι αυτό το είδε όλη η Ελλάδα.

“Εσείς μπορεί να είδατε μία πλατεία γεμάτη γιατί το κυνηγήσαμε εμείς με το Δήμο”.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω ποια εκδήλωση είναι αυτή που πρέπει να γίνει και τα οφέλη που θα αποκομίσει μέσο προβολής η Σύρος. Θέλω να μου πείτε και το ξανά ρωτάω αυτό γιατί δεν μπορώ να καταλάβω στο γιατί δεν μπορούν να γίνουν και οι δύο διοργανώσεις.

“Δεν μπορούν να γίνουν γιατί η Σύρος δεν είναι Αθήνα. Δεν μπορείς να σκεπάσεις μία εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον Δημήτριο Βικέλα, στο πρώτο πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για να κάνεις μία εκδήλωση Beach Volley. Δεν γίνεται, ας αλλάξουν ημερομηνία και πάλι δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω γιατί είναι και περίοδος εκλογών, δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις τώρα”.

Αν δεν παρθούν τώρα οι αποφάσεις πότε θα γίνουν τον Ιούνιο;

“Αυτά έπρεπε να τα είχε προβλέψει από το Δεκέμβρη ή το Νοέμβρη μήνα του προηγούμενου χρόνου. Η ΕΟΠΕ δεν κάνει σωστό προγραμματισμό ως προς τις εκδηλώσεις και πάντα τελευταία στιγμή λένε ότι θα κάνουμε εκεί την εκδήλωση. Για μας ο Ιανουάριος είναι τελευταία στιγμή, όταν την ίδια ώρα οι άλλοι έχουν προγραμματίσει από τον Σεπτέμβρη του 2013 του αγώνες τους. Κάποια χρήματα που ήταν να δώσουμε για να γίνει το Beach Volley στη Σύρο, θα τα δώσουμε για το άθλημα για να γίνουν εκδηλώσεις άλλα νησιά. Δεν μπορείς στη φουλ τουριστική σεζόν να στρώνεις άμμο στην πλατεία”.

Ο Δήμος λέει ότι δεν θέλει η Περιφέρεια και εσείς ότι δεν θέλει ο Δήμος. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον.

“Εμείς δεν θέλουμε αυτήν την ημερομηνία. Μία μεγάλη εκδήλωση εκδήλωση θα γίνει, δεν μπορούν να γίνουν δύο τις ίδιες ημέρες και σε φουλ σεζόν. Εγώ λέω σαν Περιφέρεια ότι δεν είναι σωστό να γίνουν δύο μεγάλες διοργανώσεις τις ίδιες ημερομηνίες”.

 

 


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Πέμ, 27 Μαρ. 2014 - 18:43

Με αφορμή τις δηλώσεις των αρμοδίων του δήμου και της περιφέρειας έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις ως προς το θέμα. Προς τον κύριο Κεράνη, αναφέρατε πως τα 25000 χιλιάρικα ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ για το τουρνουά. Ο δήμαρχος είχε αναφέρει on κάμερα ( 16-12-2013 ) ότι «30000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ( είχε να κάνει με την επιχορήγηση της Αιγαίο τηλεόρασης). Η δεν έχετε χρήματα η δεν είσαστε άξιοι να συνεννοηθείτε. Τι από τα δυο ισχύει? Αναφέρεστε και στις κερκίδες, ποιες αυτές με τα μαδέρια που ήταν άκρως επικίνδυνες για την νεολαία? Στο τουρνουά της Βάρης υπήρχαν κλάσης καλύτερες κερκίδες και ας ήταν τοπικό τουρνουά. Τώρα όσο αφόρα τις ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ δηλώσεις του κυρίου Γρυπάρη έχω να πω ότι από όσο γνωρίζω είσαστε σύμβουλος της περιφέρειας και όχι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ώστε να δίνει «τελεσίδικες αποφάσεις. Από την άλλη μιας και αναφερθήκατε ότι θα «σκεπάσει» η μια εκδήλωση την άλλη από πού και ως που μπορείτε να το κρίνετε? Όπου θέμε θα πάμε. Σας έχουμε ψηφίσει για να κοιτάτε το καλό το τόπου και όχι το προσωπικό συμφέρον, λόγο του ότι ήσασταν παλιά στον Ν.Ο.Σ αθλητής. ΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΑΚΔΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΟΝΗΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ Ν.Ο.Σ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Έτσι για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Από την άλλη νομίζω πως δεν είσαστε αρμόδιος να αποφασίσετε μόνος σας αν θα γίνει ο τελικός εδώ η όχι , αφού νομίζω πως πρώτα πρέπει να περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο. ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.