Ολοκληρώθηκε το εργασιακό πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης

Στο Kini Beach η... κούπα

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το εργασιακό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης, καθώς το Kini Beach επικράτησε με 3-2 σετ των Παλαιμάχων Σύρου και πήραν το άτυπο τίτλο του πρωταθλητή.

Οι νικητές μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι, αφού κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο σετ του αγώνα. Στη συνέχεια οι παλαίμαχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν με 1-2 σετ. Το Kini δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε για την ισοφάριση και στο τέλος τα κατάφερε αν και δύσκολα. Οδήγησε το παιχνίδι σε τάι μπρέικ. Στο έξτρα σετ οι παλαίμαχοι ήταν εμφανώς πιο κουρασμένοι από τους αντιπάλους τους και όσο κι αν προσπάθησαν να φτάσουν στην κατάκτησή του δεν τα κατάφεραν με το Kini να παίρνει τη νίκη και συγχρόνως την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

“Έμειναν όλοι ευχαριστημένοι”

Το μέλος επιτροπής αγώνα, αλλά και αθλητής των Παλαιμάχων Σύρου Δημήτρης Παλαιτσάκης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το 16ο εργασιακό πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης.

“Το τουρνουά ήταν το 16ο και συμμετείχαν 9 ομάδες εκ των οποίων η μια ήταν εκτός συναγωνισμού, λόγω των κανονισμών της προκήρυξης. Η ομάδα που ήταν εκτός συναγωνισμού ήταν ο Μ. Αλέξανδρος. Η διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν από τις 16 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου, όπου και διεξήχθη ο μεγάλος τελικός. Στο πρωτάθλημα αυτό πήραν τρεις ομάδες περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς που θέλουν να συμμετάσχουν σ' αυτήν την διαδικασία. Την διοργάνωσή την είχε αναλάβει η τριμελής επιτροπή με την οποία υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Το αρνητικό ήταν ότι άργησε να ξεκινήσει λόγω των εκλογών (οι 2 από τους 3 της επιτροπής ήταν υποψήφιοι) και για ένα χρονικό διάστημα γινόταν παράλληλα με το εργασιακό Μπάσκετ”

Οι ομάδες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό το ευχαριστήθηκαν; Έμειναν ικανοπιοιμένοι οι αθλητές;

“Οι συμμετέχοντες πιστεύω σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ευχαριστήθηκαν τους αγώνες και ελπίζω του χρόνου με κάποιες αλλαγές, ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων να γίνει ακόμα πιο ευχάριστο το πρωτάθλημα. Πήραν μέρος περίπου 120 άτομα με τις ομάδες που συμμετείχαν και ήταν οι: Kini Beach, Παλαίμαχοι Σύρου, Ελ. Επαγγελματίες/Τραπεζικοί Υπάλληλοι, Λιμεναρχείο,κ ΟΤΕ, Καταφύγιο, Φίλοι του Βόλεϊ, Δημόσιοι Υπάλληλοι και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν όπως αναφέρω παραπάνω εκτός συναγωνισμού”.

Πόσο σημαντικά είναι αυτά τα πρωταθλήματα;

“Η σημαντικότητα αυτών των αγώνων φάνηκε από την αύξηση της συμμετοχής των αθλουμένων σε σχέση με άλλες χρονιές. Γι' αυτό καλό θα ήταν όταν γίνεται ο καταμερισμός των ωρών από τις Τοπικές Επιτροπές να υπάρχει τουλάχιστον μια με δυο φορές την εβδομάδα προπονητική περίοδος (κοινού) για τους αθλούμενους που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα, έστω και μαζί με κάποιο άλλο τοπικό σωματείο. Ο τελικός της διοργάνωσης κράτησε σε ενδιαφέρον όλους όσους παραβρέθηκαν σε αυτόν γιατί η διάρκεια του ήταν 2 ώρες με το Κini Beach να επικρατεί των Παλαιμάχων Σύρου με σκορ 3-2.

Το 1 σετ ήταν υπέρ της ομάδας του Kini Beach, ενώ το 2ο και το 3ο σετ το κατέκτησε η ομάδα των Παλαιμάχων. Στη συνέχεια το Kini πήρε τα άλλο δύο σετ και συγχρόνως τη νίκη.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και εύχομαι του χρόνου να ξαναγίνει με τις ίδιες ομάδες ή και περισσότερες κατανοώντας την έννοια του Μαζικού Εργασιακού Αθλητισμού”.