Σκέψεις ακόμη και για οριστική διακοπή αν δεν υπάρξει άμεση επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δράση

Προβληματισμός και πιέσεις από τις ομάδες της Volley league

  • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2020 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι μέρες περνούν και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα σωματεία από την πλευρά τους να κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό.

Αυτή η αβεβαιότητα και ο χρόνος που κυλά, έχει φέρει στις διοικήσεις των ομάδων της Volley league έντονο προβληματισμό. Εκτός από την γενική αδράνεια αρχίζουν να τους πιέζουν και τα οικονομικά ανοίγματα που έχουν κάνει, αφού σιγά – σιγά οι χορηγοί έχουν ξεκινήσει να κάνουν πίσω. Και αλήθεια ποιος θα βρεθεί να πληρώσει κάποια ομάδα όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση; Όταν τα πάντα είναι "παγωμένα" και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε θα ξεκινήσουν.

Υπάρχει μεγάλη πίεση από τις ομάδες και τον ΠΑΣΑΠ

Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των ομάδων της Volley league ανδρών και γυναικών έχουν πιέσει με όλες τους τις δυνάμεις τόσο την ηγεσία του Υφυπουργείου αθλητισμού όσο και τους Λοιμωξιολόγους. Ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ, αφού δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Κάποιες φήμες αναφέρουν πως από τις 14 ή 15 Δεκεμβρίου οι ομάδες της Volley league γυναικών και ανδρών, αλλά και των ομάδων της Super league 2 και της Football league θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε ως δεδομένο, καθώς αυτές οι πληροφορίες από βδομάδα σε βδομάδα αλλάζουν. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα αλλάξει κάτι και οι ομάδες σε περίπου δέκα ημέρες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Αγωνιστική δράση δύσκολα να υπάρξει εντός του 2020, αφού άπαντες θα χρειαστούν τον χρόνο τους, να προετοιμαστούν και να προπονηθούν, ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Έντονος προβληματισμός, πολλές οι σκέψεις

Οι διοικήσεις αρχίζουν να πιέζονται οικονομικά, αφού όπως αναφέρθηκε παραπάνω δύσκολα πλέον θα μπορούν να βρουν χορηγούς.

Αυτό γιατί δεν μπορεί να πληρώνει κάποιος για ένα άθλημα το οποίο βρίσκεται στην αδράνεια.

Οι διοικήσεις πιέζουν τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και τους Λοιμωξιολόγους να δώσουν το πράσινο φως και οι ομάδες να επιστρέψουν αρχικά στις προπονήσεις. Όπως αναφέρουμε παραπάνω υπάρχουν πληροφορίες πως οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα. Όμως γίνονται προσπάθειες τόσο από τον ΠΑΣΑΠ όσο κι από τις διοικήσεις να «ανοίξουν» μία εβδομάδα νωρίτερα, αν κι αυτό το ενδεχόμενο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Παράλληλα υπάρχουν πιέσεις και φωνές που αναφέρουν πως αν και πάλι δεν υπάρξει άνοιγμα των προπονήσεων, τότε από τις ίδιες τις διοικήσεις θα ζητηθεί να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, κι αυτό γιατί ήδη μετράμε ένα μήνα μακριά από την αγωνιστική δράση και κανείς δεν θέλει να τραβήξει περισσότερο. Επίσης, δεν είναι κανείς διατεθειμένος να πληρώνει αθλητές για να… κάθονται. Κάθε μέρα που περνά τα οικονομικά βάρη βουλιάζουν όλο και περισσότερο τις ομάδες και δύσκολα θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά που τους επιβαρύνουν.

Ετικέτες: