Διορία μέχρι την Παρασκευή δίνει η ΕΟΠΕ για το πρωτάθλημα των γυναικών

  • Πέμπτη, 18 Μαρτίου, 2021 - 06:32

Σαν το γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει το πρωτάθλημα της volley league γυναικών τον Νοέμβριο, όπως και των ανδρών σταμάτησε λόγω του κορωνοϊού, ενώ την ίδια στιγμή το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο συνεχίζονταν κανονικά. Μετά από περίπου δυόμιση μήνες των ανδρών και τρεις των γυναικών, οι αθλητές επέστρεψαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Οι ομάδες έπειτα από μία μίνι προετοιμασία μπήκαν και πάλι σε αγωνιστική διαδικασία. Μία διαδικασία όπως είναι φυσικό έβγαλε αρκετά προβλήματα κυρίως τραυματισμών. Παρόλα αυτά ομάδες και παίκτες άντεξαν και συνέχισαν να αγωνίζονται. Οι άνδρες χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό, μόνο ο ΠΑΟΚ δεν νόσησε. Ακόμη και τότε η Volley league ανδρών συνεχίστηκε και συνεχίζει την αγωνιστική δράση. Υπήρχαν συνεχείς αναβολές και σε κάθε αγωνιστική παίζονταν 1 ή 2 ματς το πολύ. Τώρα, υπάρχει ένας αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και το πρωτάθλημα να καταφέρει να ολοκληρωθεί. Οι ομάδες και οι αθλητές επιβαρύνεται αρκετά, όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο ώστε να σωθεί η χρονιά.

Δρόμοι αντίθετοι

Η Volley league γυναικών και οι αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας ήταν άκρως αντίθετες σε ότι αφορά όλα τα παραπάνω. Το πρωτάθλημα των γυναικών ξεκίνησε μετά από αρκετές φωνές (θετικές και αρνητικές) και με τον φόβο για το δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας το πρωτάθλημα σταμάτησε εκ νέου.

Τα τωρινά δεδομένα

Οι εκπρόσωποι των 14 σωματείων και η ηγεσία της ΕΟΠΕ συνεδρίασαν για περίπου τέσσερις ώρες, ώστε να πάρουν κάποια απόφαση και να μελετήσουν ίσως τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Ουσιαστικά δεν πάρθηκε καμία απόφαση καθώς μετά από τη συνεδρίαση τονίστηκε πως θα πρέπει να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κι αυτό να γίνει εντός αγωνιστικού χώρου και γι’ αυτό άπαντες αναμένουν τις οριστικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων οι οποίες αναμένονται την προσεχή Παρασκευή 19 Μαρτίου. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως η συνεδρίαση των λοιμοξιωλόγων ήταν για την Πέμπτη 18 του μήνα, όμως αναβλήθηκε κατά μία ημέρα.

Τώρα όσον αφορά στην τηλεδιάσκεψη των σωματείων και των εκπροσώπων της ΕΟΠΕ, υπήρξε όπως ήταν λογικό μία έντονη αντιπαράθεση, καθώς ήταν αρκετές οι διαφορετικές απόψεις. Τελικά συμφωνήθηκε πως για το καλό του αθλήματος θα πρέπει να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος εντός αγωνιστικών χώρων. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, μίλησε προς όλες τις πλευρές και σημείωσε πως αν την Παρασκευή που αναμένονται ανακοινώσεις, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αλλά και η Volley league γυναικών δεν ανοίξει, τότε το πρωτάθλημα θα ματαιωθεί και θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.