Οι παγκορασίδες του Χρήστου Σκρέτα νίκησαν με 3-2 του Φοίνικα Σύρου στο τοπικό ντέρμπι

Νίκη στις λεπτομέρειες για τον ΑΣΕ Νεωρίου

Τη νίκη με 3-2 σετ σημείωσε ο ΑΣΕ Νεωρίου στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Παγκορασίδων. Το συγκρότημα του Χρήστου Σκρέτα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικράτησε με 3-2 του Φοίνικα Σύρου, στο ματς που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι τυπικά γηπεδούχες κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους την αυτοσυγκέντρωσή τους και να πάρουν μία σπουδαία νίκη.

Από την άλλη πλευρά ο Φοίνικας Σύρου προσπάθησε να πάρει τη νίκη, μία νίκη την οποία έχασε στις λεπτομέρειες.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό και οι φίλοι του αθλήματος που γέμισαν την εξέδρα του κλειστού, έμειναν ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες. Το ματς είχε αρκετές ανατροπές, αφού καμία ομάδα δεν ήθελε να χάσει και από την αρχή μέχρι τέλους έπαιξαν για τη νίκη.

Αρχικά ο Φοίνικας Σύρου, με ένα σερί πόντων και με ανατροπή κατάφερε να κάνει το 0-1 μετά το 25-27. Οι αθλήτριες του Χρήστου Σκρέτα στη συνέχεια αντέδρασαν εντυπωσιακά, αφού δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φοίνικα και ισοφάρισαν σε 1-1 μετά το 25-10.

Στο τρίτο σετ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με το Νεώριο να κάνει ένα δικό του σερί και να επικρατεί με 25-17 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1 σετ. Οι τυπικά φιλοξενούμενες δεν το έβαλαν κάτω και μπήκαν δυνατά στο τέταρτο σετ, όπου και το κατέκτησαν σχετικά εύκολα μετά το 16-25.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί που και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα. Το σετ της μίας ανάσας ήταν άκρως ανταγωνιστικό, αφού τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα του Νεωρίου κράτησε την υποδοχή και με εύστοχες επιθέσεις κατάφερε να κάνει το 15-11 και να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Παγκορασίδων.

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Σταύρος Μαραγκός, μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για το ματς και την ήττα της ομάδας του: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες μου, σίγουρα μια ήττα ακόμη και στο 5ο σετ μας αφήνει μια πικρή γεύση. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε από αυτά. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και σίγουρα ευχαριστήθηκε και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο. Είμαστε σε έναν όμιλο με 3 ομάδες και αυτό δεν είναι καλό για τα παιδιά, γιατί θα δώσουν λίγους αγώνες μέχρι να μπουν στο final four. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Νεωρίου που κέρδισε δίκαια».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΑΣΕ Νεωρίου Χρήστος Σκρέτας μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει άπαντες στον σύλλογο. «Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριες των δύο ομάδων! Έπαιξαν πολύ παθιασμένα και χάρισαν αρκετές όμορφες φάσεις στους θεατές που γέμισαν τις εξέδρες! Μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα κορίτσια δεν είχαν ξαναπαίξει επίσημο παιχνίδι… Όσον αφορά το παιχνίδι, ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά η απειρία μας φάνηκε σε κάποιες δύσκολες φάσεις, όπου δεν είχαμε την ψυχραιμία να τις τελειώσουμε! Από την άλλη πλευρά ο αντίπαλος μας είχε 3-4 αθλήτριες που είχαν την τύχη να αγωνιστούν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά οι μικρές μας αθλήτριες με τον ενθουσιασμό που είχαν, κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το παιχνίδι αφού ουσιαστικά μείωσαν κατά πολύ τα λάθη και τέλειωσαν κρίσιμες μπάλες από όλες τις επιθετικές θέσεις. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή, εύχομαι να τελειώσει όμορφα αυτό το πρωτάθλημα που είναι το πρώτο από την αρχή της πανδημίας Κούτρα Βαρβάρα Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και εγώ στις αθλήτριες μας, αφού ήταν το πρώτο μας παιχνίδι. Τα κορίτσια έπαιξαν ομαδικά και εμψύχωναν διαρκώς η μία την άλλη. Έχουμε μεγάλο δρόμο και εύχομαι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς».