Το «πειρατικό» αν και βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο καθώς βρέθηκε με 1-0 πίσω στο σκορ, αντέδρασε και επικράτησε με 1-3 της Κηφισιάς

Έμεινε ζωντανός στη μάχη της 5ης θέσης ο Φοίνικας Σύρου ONEX

Ο Φοίνικας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά, κατάφερε να αντιδράσει να πάρει την νίκη με 1-3 και ταυτόχρονα να στείλει τη σειρά σε τρίτο ματς. Οι Συριανοί βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο, καθώς με ήττα θα τερμάτιζαν στην 6η θέση και η Κηφισιά στην 5η. Η ομάδα του κ. Σένισιτς ήταν καλύτερη στο παιχνίδι ιδιαίτερα μετά το πρώτο σετ και πήρε δίκαια τη νίκη, δείχνοντας πως μπορεί να κατακτήσει την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, η Κηφισιά μετά το πρώτο σετ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος της περιστάσεων και δεν μπόρεσε να αντιδράσει  στην αντεπίθεση της ομάδας της Σύρου.

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ο Φρομ άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, καθώς νίκησε το διπλό μπλοκ των γηπεδούχων 0-1. Στη συνέχεια ο Κλίκεμπεργκ με δύο άσσους έκανε το 0-4, με τους Συριανούς να αρχίζουν ιδανικά το παιχνίδι. Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο έκανε το 1-6. Οι γηπεδούχοι μετά το λάθος από τον Τζούριτς μείωσαν σε 6-9, όμως ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία έφερε και πάλι τη διαφορά στους τέσσερις 6-10. Η Κηφισιά ανέβασε την πίεση τόσο πάνω στον φιλέ, όσο και από τη γραμμή του σέρβις κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει στον πόντο 12-13 και στη συνέχεια με μπλοκ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 13-13. Ο Οκοσάνοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 15-15. Ο ίδιος παίκτης με άσσο έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 16-15. Ο Μαϊκόν Μορέιρα με νέο άσσο έκανε το 18-15 κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με τρεις πόντους. Η Κηφισιά επέβαλε τον ρυθμό της και έφερε  τη διαφορά στο +5 (21-16) μετά το μπλοκ σε προσπάθεια πρώτου χρόνου από τον Φοίνικα ONEX και ο κ. Σένιστς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ρικάρντο με άσσο έκανε το 24-17, με τους γηπεδούχους όχι μόνο να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά να φτάνουν και σε μία εύκολη επικράτηση του σετ. Ο Μιχάλοβιτς μείωσε σε 24-18, όμως ο Κλίκεμπεργκ έστειλε τη μπάλα πάνω στο φιλέ από τη γραμμή του σέρβις για το 25-28 και η Κηφισιά έκανε το 1-0.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 1-2. Ο Τζούριτς σταμάτησε τον Τσέιβερς κι έκανε το 1-4. Ο Οκοσάνοβιτς με άσσο μείωσε σε 3-5. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πάτησαν… γκάζι κι έφεραν τη διαφορά στο +6 (3-9) μετά την επίθεση του Ιερεζουέλο. Ο Ρικάρντο με μονό μπλοκ σταμάτησε τον Μιχάλοβιτς και μείωσε για την Κηφισιά στους… έξι (5-11). Ο Φρομ ήρθε από την πίσω ζώνη και με ωραία προσπάθεια έκανε το 7-14. Ο Χαραλαμπίδης με μονό μπλοκ πάνω στον Τσέιβερς έκανε το 7-16. Ο Τζούριτς με πλασέ έκανε το 11-20 και κράτησε τον Φοίνικα ONEX σε διαφορά ασφαλείας. Ο Ιερεζουέλο με άσσο έκανε το 12-22. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Ρικάρντο και το «πειρατικό» μετά το 13-25 ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Τζούριτς σταμάτησε τον Οκοσάνοβιτς και ισοφάρισε σε 1-1 στο τρίτο σετ. Ο Μαϊκόν δεν βρήκε στόχο στην προσπάθεια πρώτου χρόνου και το σκορ έγινε 1-4. Με εντυπωσιακό τρόπο ο Τζούριτς με τον Μιχάλοβιτς σταμάτησαν τον παίκτη της Κηφισιάς κι διαμορφώθηκε το 1-5. Ο Οκοσάνοβιτς μείωσε σε 5-6, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 4-1. Ο Φρομ με επίθεση στην ευθεία έκανε το 5-7. Το μπλοκ άουτ πήρε ο Ρουμελιωτάκης για το 8-10. Ο Οκοσάνοβιτς μείωσε σε 12-13, καθώς οι φιλοξενούμενοι με τον Ρουμελιωτάκη δεν κατάφεραν να βγάλουν σωστή πρώτη μπάλα. Με άσσο ισοφάρισε η Κηφισιά, με τους Συριανούς να δυσκολεύονται για ακόμη μία φορά να βγάλουν άμυνα στο σερβίς των γηπεδούχων (14-14). Ο Έλληνας ακραίος του Φοίνικα έγινε στόχος των γηπεδούχων και η Κηφισιά πήρε πόντους μ’ αυτήν την επιλογή της. Ο Τζούριτς με άσσο έκανε το 16-19 για το «πειρατικό» και ο Κώστας Χριστοφιδέλης κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Νέος πόντος από μπλοκ για τους Συριανούς με τον Χαραλαμπίδη 16-20. Ο Έλληνας κεντρικός με τους τρεις άσσους που πέτυχε, έκανε το σκορ 16-22. Ο Χαραλαμπίδης με μπλοκ έκανε το 17-25 και προσπέρασε στα σετ, κάνοντας το 1-2.

Φρομ και Μιχάλοβιτς έκαναν το 0-2 στην αρχή του τέταρτου σετ. Κακή επίθεση από τον Τσέιβερς το 5-8. Ο Φρομ με έξυπνο πλασέ έκανε το 8-12, με τους Συριανούς να διατηρούν προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Ο Τζούριτς σταμάτησε τον Οκοσάνεβιτς, ο οποίος έκανε το 8-14. Ο Ιερεζουέλο με μπλοκ έκανε το 10-17. Ο Φρομ με άσσο έκανε το 11-23 και το «πειρατικό» βρέθηκε κοντά στη νίκη. Ο τζούριτς με μπλοκ έκανε το 14-24 και ο ίδιος παίκτης με άσσο έκλεισε το σετ, διαμορφώνοντας το 14-25, με τον Φοίνικα να φεύγει νικητής με 1-3 από το Ζηρίνειο.