Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2023-24

Αρχίζουν οι τελικοί της Volley League

Με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας αρχίζουν οι τελικοί της Volley League. Οι «αιώνιοι» θα μονομαχήσουν για ακόμη μία φορά για τον τίτλο του πρωταθλητή και σ’ αυτές τις αναμετρήσεις δεν υπάρχουν προγνωστικά.

Ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξε πως έχει καλύτερες μονάδες από τον αντίπαλό του, όμως ο Ολυμπιακός σε διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή έχει δείξει πως μπορεί να σπάσει όλες τις έδρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν μία ακόμη αμφίρροπη σειρά αγώνων, με τον καλύτερο να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη σειρά με πολύ καλή ψυχολογία, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα κατέκτησε το τέταρτο κύπελλο και το τρίτο συνεχόμενο Λιγκ Καπ. Απέναντί του είχε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αν και προσπάθησε για την μεγάλη ανατροπή δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι πάτησαν πάνω στο 0-3 του πρώτου τελικού και χρειάζονταν μόλις δύο σετ για να στεφθούν κυπελλούχοι. Αυτό το κατάφεραν με αρκετά μεγάλη δυσκολία, καθώς επικράτησαν στο πρώτο σετ με 29-27 και στο δεύτερο 25-23. Στη συνέχεια η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκανε συντήρηση δυνάμεων και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-3 στον δεύτερο τελικό.

Volley League Play Off
Τελικοί - Θέσεις 1-2

1ος Τελικός: Πέμπτη 11 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 18.00 (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Γεροθόδωρος, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Καπότης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

2ος Τελικός: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
3ος Τελικός: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
4ος Τελικός: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
5ος Τελικός: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο Μετς (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
*Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις 3 νίκες.