Έκθεση της ομάδας ζωγραφικής του ΚΑΠΗ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στον Επιβατικό Σταθμό

Η δημιουργία δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα

Κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα καλλιτεχνικά έργα μίας ομάδας ανθρώπων που με την όρεξη και το μεράκι τους μας υπενθυμίζουν ότι η δημιουργική έκφραση δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα.  

Στο πλαίσιο προγραμματισμού δραστηριοτήτων που διοργανώνονται για τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προγραμματίζεται -έπειτα από επιθυμία της ομάδας ζωγραφικής του ΚΑΠΗ- η πραγματοποίηση έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένα Ερμούπολης για το διάστημα από 17 έως 29 Αυγούστου 2020.

Τα έργα έχουν δημιουργηθεί σε παρελθόντα χρόνο και κάθε μέλος θα αναλάβει την προετοιμασία της παρουσίασης των προσωπικών του έργων στο χώρο του, προκειμένου στο πλαίσιο των λαμβανομένων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και δη, της υγείας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, να μην υπάρξει συγχρωτισμός πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, είναι αναγκαία η προμήθεια υλικών που αφορούν στην εκτύπωση και παρουσίαση των έργων (φωτογραφικό χαρτί, μελάνια εκτυπωτή, πασπαρτού).

Βάσει των αρχών-σκοπών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΑΠΗ, οι δράσεις του στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην αποφυγή της αποκοινωνικοποίησης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, συμβάλλοντας στην τόνωση του ηθικού και στην αυτοπραγμάτωσή τους.

Η πραγματοποίηση της προαναφερόμενης έκθεσης θα τεθεί προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης.