«ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Ζάκυνθος: Παράνομο αγωγό με κατάληξη τη θάλασσα εντόπισαν οι αρχές

  • Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2020 - 06:25

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκεται ακόμη μια υπόθεση εντοπισμού αγωγού που καταλήγει στη θάλασσα και το πρόσφατο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε υποθέσεις που ήδη ερευνώνται από τη Λιμενική Αρχή από την αρχή της χρονιάς και αφορούν ανάλογες περιπτώσεις παράνομων αγωγών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για κολυμβητική δεξαμενή που “άδειαζε” στη θάλασσα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έγινε προς το Λιμεναρχείο από συμπολίτη μας και αφορούσε την ύπαρξη αγωγού που κατέληγε στην ακτή στην περιοχή Ακρωτήρι, αδειάζοντας στη θάλασσα νερά από κολυμβητική δεξαμενή.

Στην περιοχή έγινε στην συνέχεια αυτοψία από κλιμάκιο της ΔΕΥΑΖ και εντοπίστηκε ότι ο αγωγός ανήκε σε δίκτυο, το οποίο όμως δεν είναι της δημοτικής επιχείρησης.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, στην οποία οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, ωστόσο αυτό το τελευταίο εύρημα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το πολύ σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα για το νησί μας, αυτό της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Η κατάσταση τα δύο τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού φαίνεται να είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τόσο σε σχέση με τις δεκάδες καταγγελίες για ρύπανση που έφταναν στις αρχές, τόσο σε σχέση με την πρωτοφανή δυσφήμιση για το νησί μας σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόσφατο δημοσίευμα του Ερμή για δικογραφία που έχει σχηματίσει το Λιμεναρχείο και αφορά τον εντοπισμό περίπου 10 αγωγών που καταλήγουν από την ξηρά μέσα στη θάλασσα και «ξεθάφτηκαν» στην αμμουδιά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, ωστόσο ήρθε η ώρα να περάσουμε στο επόμενο βήμα δίνοντας οριστικές λύσεις στο πρόβλημα που φαίνεται ότι πολλοί γνωρίζουν και εγκληματικά ανέχονται.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου και ουδεμία σχέση έχει με το συμβάν!