Δημοτικές τουαλέτες στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου

«Καθαρή» ανάγκη συντήρησης

  • Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2020 - 06:13

Μεταξύ των δημοτικών χώρων που χρήζουν περαιτέρω φροντίδας για τη διατήρηση της -όσο το δυνατόν- αξιοπρεπούς εικόνας τους, συγκαταλέγονται οι δημόσιες τουαλέτες της Άνω Σύρου.

Δεδομένου ότι, το τελευταίο διάστημα, η επισκεψιμότητα στον μεσαιωνικό οικισμό έχει αυξηθεί, πέρα από το τακτικό και σχολαστικό καθάρισμα του χώρου, στο πλαίσιο εφαρμογής και πιο δραστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, κρίνεται επίσης επιτακτική η ανάγκη συντήρησης του εσωτερικού του κτιρίου.

Λόγω της παλαιότητας του, η πτώση σοβάδων, αλλά και εμφανή σημάδια στους τοίχους από υγρασία και λοιπούς παράγοντες αποτελούν συχνά φαινόμενα τα οποία κατατάσσουν τις δημοτικές τουαλέτες της Άνω Σύρου ανάμεσα στους χώρους που χρειάζονται ένα άμεσο φρεσκάρισμα ειδικά σε μια περίοδο όπου η χρήση τους είναι διαρκής.

Απαραίτητη επίσης θεωρείται και η διασφάλιση της τάξης, ούτως ώστε ο εξοπλισμός για την καθαριότητα των τουαλετών να μη βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, δίπλα από τους κοινόχρηστους χώρους.

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αληφραγκής εξηγεί ότι η ανάγκη για διαρκείς συντηρήσεις στο σύνολο των παλαιών κτιρίων του Δήμου είναι μεγάλη, ωστόσο ο μικρός αριθμός που απασχολείται αυτή τη στιγμή στο Συνεργείο Μικρών Έργων αποτελεί εμπόδιο για ταυτόχρονες επεμβάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού. «Ο κόσμος θα πρέπει να δείξει λίγη κατανόηση και ελπίζουμε πως οι υπάλληλοι που θα απασχοληθούν στο Δήμο με οχτάμηνη σύμβαση θα είναι σύντομα κοντά μας για να ενισχύσουν την υπηρεσία και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα μικροπροβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.