Συντήρηση φωτιστικών σωμάτων στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης

  • Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021 - 06:13

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας ευπρεπισμού του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης, το Τμήμα Μικρών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προέβη χθες στη συντήρηση φωτιστικών σωμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ξυσίματα, βαψίματα και αντίστοιχες εργασίες καλλωπισμού πραγματοποιήθηκαν ειδικότερα στην πλατεία Τσιροπινά, έμπροσθεν του κτιρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στις οδούς Σουρή, Καλομενοπούλου, Απόλλωνος.

Μέσα από συνεχείς και στοχευμένες επεμβάσεις, η Τεχνική Υπηρεσία επιχειρεί τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής που αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιοχές της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Είναι γνωστό δε, πως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, εκατοντάδες επισκέπτες κάνουν τις βόλτες τους στους δρόμους και τα γραφικά σοκάκια της, κατά τη διάρκεια της προκειμένου θαυμάσουν τις ομορφιές και τον ανεκτίμητο αρχιτεκτονικό πλούτο της. Την ίδια όμως αγάπη και ευχαρίστηση αισθάνονται και οι κάτοικοι του νησιού, όταν ξέρουν ότι ο «καθρέφτης» του τόπου τους παραμένει ακέραιος και αστραφτερός, αντικατοπτρίζοντας τη μαγεία και την εξέχουσα σημασία του.