Πασχαλινό δώρο από τους Συριανούς στους ασθενούς των αντικαρκινικών νοσοκομείων της Αθήνας

Η αγάπη διέσχισε τη θάλασσα

Στην Αθήνα ταξίδεψε χθες το «πακέτο αγάπης» με τις ευχές των Συριανών για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων, δράση που διοργανώθηκε και συντονίστηκε για δεύτερη φορά με επιτυχία από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με περιορισμούς λόγω αναγκαστικού εγκλεισμού, με κλειστά σχολεία αλλά ανοιχτές αγκαλιές, συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν 289 κάρτες οι οποίες θα μοιραστούν μέσω του Win Cancer σε μικρούς και μεγάλους αγωνιστές ΖΩΗΣ.

Σε αυτή την αποστολή, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο του Win Cancer πλαστικοποίησε ένα μέρος από τις κάρτες ώστε να απολυμανθούν και να διανεμηθούν ευκολότερα .

Η Υπηρεσία ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους πολίτες της Σύρου που αγκάλιασαν τη δράση: τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βάρης, Νίκο Βαρθαλίτη για το δημιουργικό της αφίσας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων Κυκλάδων για την υποστήριξη, τα ΚΑΠΗ και το Τμήμα Ζωγραφικής του Δήμου, τα μέλη και τους φίλους της Δημοτική Βιβλιοθήκης, τους γονείς, τα παιδιά, τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Συγκεκριμένα, τις δικές τους κάρτες έφτιαξαν και παρέδωσαν: τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ (Δημοτικό-Γυμνάσιο), ο παιδικός σταθμός η "ΦΩΛΙΑ", οι βρεφονηπιακοί σταθμοί «Κιμωλία» και «Αερόστατο», το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και οι μαθητές όλων των σχολείων που μεμονωμένα έφεραν τις όμορφες κάρτες και ευχές τους.

Ξεχωριστή αναφορά και ευχαριστίες στις κάρτες των παιδιών της Στ ΄και Α΄τάξης από το μακρινό Λονδίνο και το PTA - Greek Nursery and Primary School of London και την δασκάλα της Στ τάξης Ραφαέλα Πασσά οι οποίες μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας έφεραν κοντά τη Σύρο και τα παιδιά που νοσηλεύονται στα ογκολογικά νοσοκομεία .

«Μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμμέτοχη σας και να θυμόμαστε όλοι ότι η μάχη κατά του καρκίνου είναι δύσκολη και σκληρή, γι’ αυτό κανένας δεν πρέπει να νιώθει μόνος του σε αυτή», σημειώνει η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αγγελική Πρίντεζη.

Ετικέτες: