“ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Στην Καλαμάτα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά του Ταίναρου

  • Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021 - 06:26

Θαλαμηγό σκάφος με 182 μετανάστες κατέπλευσε ρυμουλκούμενο και συνοδευόμενο από το Λιμενικό, το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα 3/5 στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το σκάφος δήλωσε ακυβερνησία, μέσω του «ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ», ενώ έπλεε 51 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Πρόκειται για άτομα τα οποία -στην πλειονότητά τους- προέρχονται από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, οι οποίοι καταγράφηκαν και ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό.

Οι μετανάστες διανυκτέρευσαν στις αποθήκες του λιμένα Καλαμάτας και την Τρίτη 4/5 μεταφέρθηκαν στην κλειστή δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης στην Ηλεία. Μάλιστα, 13 εκ των αλλοδαπών βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 και απομονώθηκαν σε ειδικό χώρο της δομής.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, παρείχε για τη φιλοξενία των μεταναστών, ατομικά στρώματα και θήκες στρωμάτων, κουβέρτες, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, καθώς και βραδινό και πρωινό γεύμα. Στο λιμάνι της Καλαμάτας, για τον συντονισμό της φιλοξενίας από πλευράς Περιφέρειας, βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, καθώς και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Χρήστος Πετρούλιας