“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Περιστατικό bullying σε 10χρονο μαθητή - Έρευνα για τυχόν ευθύνες σε εκπαιδευτικούς

  • Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2022 - 06:24

Έρευνα για ποινικές ευθύνες σε βάρος δασκάλων Δημοτικού και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διενεργεί η Εισαγγελία Βόλου για περιστατικό σχολικού εκφοβισμού με θύμα μαθητή σε σχολείο περιφερειακού δήμου στη Μαγνησία, που αν και καταγγέλθηκε, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί.

Ο πατέρας του μαθητή απηυδισμένος απευθύνθηκε στην Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Ο γιος του, ηλικίας περίπου 10 ετών, έχει πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του στο σχολείο σύμφωνα με την καταγγελία και εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχουν γίνει ενέργειες για τη διαχείριση του προβλήματος.

Όμως, ο καταγγέλλων λέει ότι απευθύνθηκε στη δασκάλα του μαθητή και ενημέρωσε, μίλησε με το σχολείο του, ζήτησε να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα μέτρα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο ίδιος γνωρίζει το μαρτύριο που βιώνει η οικογένειά του από την έναρξη των σχολικών μαθημάτων με το παιδί του να αντιμετωπίζει προβλήματα και ο ίδιος να μην μπορεί να παρέμβει για να το βοηθήσει στο σχολικό του περιβάλλον.

«Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο», του είχαν απαντήσει στο σχολείο του γιου του και στην Πρωτοβάθμια, όταν οι υπεύθυνοι έλαβαν γνώση του ζητήματος από τον ίδιο.

Όμως, ο καταγγέλλων ενημερώθηκε από τους γονείς των μαθητών που έχουν στοχοποιήσει το παιδί του ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τα αλλεπάλληλα σε βάρος του μαθητή περιστατικά.

Απευθύνθηκε λοιπόν στην Αστυνομία και ζήτησε ποινικές ευθύνες οποιαδήποτε εμπλέκεται.

Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, η οποία παρενέβη άμεσα.

Η Εισαγγελία Βόλου ερευνά αν προκύπτει αξιόποινη πράξη όπως για παράδειγμα παράβαση καθήκοντος ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει η έρευνα για το περιστατικό του σχολικού εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί να ενημερωθεί εάν έλαβε γνώση του περιστατικού η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προέβη και τι έγγραφα απέστειλε στο σχολείο, εάν η δασκάλα του μαθητή γνωρίζει για το περιστατικό και τι συμβαίνει, ενώ μεταξύ των άλλων θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις και οι γονείς των μαθητών που φέρονται να εκφοβίζουν τον συμμαθητή τους.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε να διενεργηθεί από τον πταισματοδίκη Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ