“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πήλιο: Η κακοκαιρία άφησε πίσω της ζημιές στις ξενοδοχειακές μονάδες

  • Τετάρτη, 13 Ιουλίου, 2022 - 06:22

Προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων στο Πήλιο προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από την εναλλασσόμενη τάση του ρεύματος λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών με τις καταρρακτώδεις βροχές κάηκαν routers, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και ρελέ και πολλά ξενοδοχεία έμειναν χωρίς internet.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων Κωνσταντίνος Λεβέντης είπε «πως πολλοί τουρίστες διαμαρτύρονται έντονα που δεν έχουν πρόσβαση σε ασύρματο internet και δυστυχώς επειδή τα προβλήματα αυτά παρουσιάστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο κανένα κλιμάκιο της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ δεν προχώρησε σε αποκατάσταση της βλάβης».

Το γεγονός προξένησε μεγάλη οργή και αγανάκτηση στον ξενοδοχειακό κόσμο, που αντιμετώπιζε τα προβλήματα αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και παράλληλα έβλεπε τους τουρίστες να αποχωρούν νωρίτερα από τα δωμάτιά τους από τις κρατήσεις που είχαν κάνει.

«Αυτή τη στιγμή το 40% των τηλεφωνικών συνδέσεων δεν λειτουργεί. Ο ΟΤΕ που γνωρίζει το πρόβλημα σήμερα (σημ. χθες) θεωρεί πως είναι αργία. Το ίδιο και η ΔΕΗ. Προσωπικά υπέστη ζημιά πάνω από 7.000 ευρώ», σημείωσε ο ίδιος.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας είδαν να μειώνεται στο 30% η πληρότητά της από 50% μετά την επικράτηση των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές, όμως κανένας δεν ενδιαφέρεται. Η ΔΕΗ έπρεπε να λύσει από την Παρασκευή τα προβλήματα με την εναλλασσόμενη τάση του ρεύματος. Ο ΟΤΕ να αποκαταστήσει τις ζημιές στα routers», σημειώνει ο ίδιος.

Κανονικά αυτήν την περίοδο η πληρότητα στα δωμάτια θα έπρεπε να είναι της τάξεως του 60-70% με τον τουριστικό κόσμο να αποδίδει το φαινόμενο στην ενεργειακή κρίση και το αυξημένο κόστος των καυσίμων.