Σύρος: Άγνωστοι χάκαραν την ιστοσελίδα του 2ου Γυμνασίου

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου, όταν διαπίστωσαν πως άγνωστοι χάκαραν την ιστοσελίδα του σχολείου, στο διαδίκτυο.

Οι επιτήδειοι αφαίρεσαν δράσεις του σχολείου από την ιστοσελίδα, αλλά και προχώρησαν σε αλλαγή των φωτογραφιών που υπήρχαν σε αυτήν, χωρίς ωστόσο να ανεβάσουν απρεπές περιεχόμενο.

«Στην προσπάθεια να ανεβάσουμε μια δράση της 3ης Γυμνασίου διαπιστώσαμε ότι ήταν αλλαγμένες οι φωτογραφίες που υπήρχαν στο blog του σχολείου μας, καθώς επίσης ότι έλειπαν πολλές από τις δράσεις του σχολείου μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανέβει κάποιο ανάρμοστο περιεχόμενο, αλλά εμείς αμέσως ενημερώσαμε τους γονείς έτσι ώστε να ξέρουν ότι μέχρι να λυθεί το ζήτημα οτιδήποτε απρεπές ανέβει στην ιστοσελίδα μας, δεν είναι δικιά μας ευθύνης», τόνισε στην «Κοινή Γνώμη» η διευθύντρια του σχολείου Αγορούλα Γκορτσά.

Η αντίδραση, της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου , όπως είναι φυσικό, ήταν άμεση. Με ενέργειές της θέλησε αμέσως να ενημερώσει τους γονείς για το συγκεκριμένο περιστατικό, έτσι ώστε να έχουν γνώση πως για ότι κακόβουλο πιθανόν ανέβει στην ιστοσελίδα, το σχολείο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

 «Οι συγκεκριμένοι κωδικοί με τους οποίους λειτουργεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν να αλλαχθούν πολλά χρόνια. Ενδεχομένως λοιπόν μέσω κάποιου ιού ή κάποιου κακόβουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν να έχει περάσει από το σχολείο μας να έχει πρόσβαση σε αυτούς να προσπάθησε να κάνει αυτή την ενέργεια. Όπως και να έχει, αυτά είναι υποθέσεις, παρόλα αυτά όμως εμείς θα προχωρήσουμε σε μήνυση κατά αγνώστων για να διασφαλιστεί το σχολείο μας», επεσήμανε η κα. Γκορτσά.

Αμέσως η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε για το περιστατικό και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ για τον εντοπισμό των δραστών έχει επιληφθεί πλέον η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.