Η Επιτροπής Νεολαίας της Καθολικής Επισκοπής Σύρου για την απώλεια του Βλάση Ροσσολάτου

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024 - 10:40

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Βλάση Ροσσολάτου, εξέδωσε η Επιτροπής Νεολαίας της Καθολικής Επισκοπής Σύρου.

Η ανακοίνωση

"Για όλους εμάς, εμψυχωτές, εφήβους, νέους που γνωρίσαμε το Βλάση και μοιραστήκαμε πολλές εμπειρίες πίστης και χαράς είναι ημέρες δύσκολες, ημέρες προσευχής και περισυλλογής.

Σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για τους γονείς του, τον αδελφό του, τους συγγενείς του. Τους εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Μας ταράζει η απώλεια του φίλου μας, του εμψυχωτή μας.

Ο Θάνατος πάντοτε μας ταράζει και μας γεμίζει με αναπάντητα "γιατί".

Εμείς μπορούμε μόνο να ακουμπήσουμε στα λόγια του Ιησού: "Ας μην ταράζεται η καρδιά σας πιστεύετε στο Θεό πιστεύετε και σε μένα".

Είναι αλήθεια ότι η πίστη στην ανάσταση και η χριστιανική ελπίδα μας βεβαιώνει ότι καμιά ζωή δεν χάνεται, πως μετά το θάνατο κάθε άτομο που αγαπήσαμε ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αλλά φυσικά ο αποχωρισμός κοστίζει.

Όλοι εμείς που γνωρίσαμε τον Βλάση είμαστε ευγνώμονες για όσα μας πρόσφερε με τον ενθουσιασμό του, το χιούμορ του, την ευγένειά του και την διαθεσιμότητα του.

Η πορεία του Βλάση στην Καθολική Νεολαία, ξεκίνησε όταν στην ηλικία της έκτης Δημοτικού συμμετείχε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση ως παιδί. Ήταν ο πιο ζωηρός αλλά και ο πιο αγαπητός, έτσι τον θυμόμαστε οι εμψυχωτές και έτσι θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Αυτή η εμπειρία τον έκανε να αγαπήσει την Ε.Κ.Ν.Ε (Ένωση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδας) και να συνεχίσει να συμμετέχει στις ομάδες εφήβων και νέων, να μην χάνει καμία από τις εμπειρίες, μέχρι την στιγμή που ένιωσε πως ήρθε και η δική του σειρά να περάσει πλέον στην ομάδα των εμψυχωτών.

Ως εμψυχωτής με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο έγινε συνοδοιπόρος με πολλούς εφήβους και νέους στα τμήματα της Επισκοπής μας. Ήταν επίσης μέλος της Επιτροπής για την Ποιμαντική Νεολαίας της Καθολικής Επισκοπής Σύρου καθώς και της Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων στην Ελλάδα, όπως επίσης μέλος σε επιτροπές για την διοργάνωση της Ελληνικής αποστολής στις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας και άλλων Προσκυνηματικών ταξιδιών για τους έφηβους και του νέους μας.

Αφοσιωμένος, με ζήλο, με συνέπεια, πάντα με χαμόγελο, με σεβασμό προς όλους, ένας νέος λίγων λόγων και πολλών πράξεων, έτοιμος με την χαρά του και τον ενθουσιασμό του να παρασύρει και άλλους, για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό στους νέους μας.

Βλάση, σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες, για όλα όσα άφησες να χαραχτούν στις καρδιές μας.

Η αλήθεια είναι πως εσύ που μας είχες μάθει να μας δίνεις χαρά, μας πόνεσες πολύ όμως αυτές τις μέρες. Σε αγαπάμε…και δίνουμε χρόνο για να κατασταλάξει στο νου και στην καρδιά μας ότι αυτή η στιγμή μπορεί να μας διδάξει.

Θέλουμε να κρατήσουμε τα λόγια του Ιησού: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω: αν ο σπόρος του σιταριού που θα πέσει στο χώμα δεν πεθάνει, αυτός μένει μόνος του. Αλλά αν πεθάνει, τότε φέρνει πολύ καρπό». (Ιω 12, 24)

Ο Βλάσης με την προσφορά της ζωής του ως εμψυχωτής, έφερε καρπό στην νεολαία μας. Για μας που πιστεύουμε στην Ανάσταση είμαστε βέβαιοι πως και με τον θάνατο του θα συνεχίζει να φέρνει άφθονο καρπό. Γιατί εμείς που ελπίζουμε και πιστεύουμε στον Θεό της αγάπης και της ευσπλαχνίας, πιστεύουμε ότι η νεολαία της Σύρου, έχει πλέον έναν δικό της προστάτη στον ουρανό.

Συνεχίζουμε με το πιο σημαντικό εφόδιο που έχουμε στη χριστιανική μας ζωή: την προσευχή.

Προσκαλούμε, τους έφηβους, τους νέους μας, τους φίλους, γνωστούς και όποιον άλλο το επιθυμεί σε μια στιγμή προσευχής, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στον Ι.Ν. Αγίου Φραγκίσκου στην Αζόλιμνο στις 9.00 μ.μ.

Η προσευχή μας για το φίλο μας και τον εμψυχωτή μας, ας είναι η έκφραση της αγάπης μας για εκείνον, για όσα μας πρόσφερε.

Η προσευχή, είναι και ο μόνος τρόπος για να ζητήσουμε δύναμη για την οικογένειά του και για όλους όσους πονάμε για τον αποχωρισμό του.

Η προσευχή μας θα είναι απλή, χωρίς πολλά λόγια, κυρίως με σιωπή σε προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου, φέρνοντας μαζί μας ο καθένας μια Καινή Διαθήκη για τις στιγμές της σιωπηλής ατομικής προσευχής.

Μένουμε ενωμένοι στην προσευχή, σε πορεία προς τον ουρανό".