Πυρκαγιά: Ανεξέλεγκτο μέτωπο - Καίγονται σπίτια στη Διώνη

  • Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024 - 12:31

Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 11/8 στον Βαρνάβα Αττικής. Όλο το βράδυ οι άνεμοι δεν κόπασαν με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας ένα κομμάτι του μετώπου να φτάνει στην Πεντέλη.

Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς. Συγκεκριμένα έντεκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα σηκώθηκαν για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Στη μεγάλη φωτιά στην βορειοανατολική Αττική επιχειρούν 670 πυροσβέστες εκ των οποίων οι 88 είναι των Ειδικών Δυνάμεων, 27 ομάδες πεζοπόρων, 183 οχήματα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα. 

Λίγο μετά τις πέντε εστάλησαν διαδοχικά μηνύματα από το 112 για πολλές περιοχές της Πεντέλης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Παίδων Πεντέλης και το Στρατιωτικό 414.

Καίγονται σπίτια στη Διώνη

Λίγο πριν το μεσημέρι η φωτιά μπήκε στην περιοχή της Διώνης. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων οι φλόγες μπήκαν μέσα στη Διώνη με αποτέλεσμα γρήγορα αρκετά σπίτια να τυλιχτούν στις φλόγες.

Δείτε αναλυτικά εδώ 

tovima.gr