Δελτίο ειδήσεων Ι. Μητροπόλεως Σύρου (14-25 Νοεμβρίου)

  • Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2015 - 13:44

Η ποιμαντική δράση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ από 14 έως 25 Νοεμβρίου, ανήμερα του εορτασμού της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, παρουσιάζεται στο δεύτερο δελτίο ειδήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου με την Ειρήνη Ξαγοράρη.

  • Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου, στο Μπατσί της Άνδρου, ιερούργησε στις 14 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχή, φορέων, διδασκάλων, μαθητών και πλήθους πιστών. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στις δύο φράσεις της Ευαγγελικής Περικοπής, κατά τις καταγραφείσες συνομιλίες της συνάντησης του Αποστόλου Φιλίππου με τον Κύριο, " έρχου και ίδε"  και "ίδε αγαθός Ισραηλίτης»…
  • Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη συναντήσεων ομάδας κατηχήσεως προσχολικής ηλικίας της νήσου Σύρου οι οποίες φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
  • Η έναρξη του 4ου κύκλου συναντήσεων 2015-2016 της Σχολής Γονέων της Ιεράς Νήσου Τήνου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα «Γιανούλλης Χαλεπάς» του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Ομιλητής ήαν ο κ. Γεώργιος Κίσσας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν – Οι ψυχοσεξουαλικές αλλαγές στην εφηβεία».
  • Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο. Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
  • Στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου, τελέθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', μετά το πέρας του οποίου ακολούθησε λιτάνευση της αγίας Εικόνος, με τις καθιερωμένες στάσεις και δεήσεις. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανα φέρθηκε στο πώς μία εκκλησιαστική εορτή αποτελεί αιτία και αφορμή συνάξεως του λαού και συνεργασίας όλων για την προετοιμασία της πανηγύρεως και τον προευτρεπισμό του Ναού, κάτι που συντελεί στη σύνδεση με τις μακραίωνες παραδόσεις μας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δωρόθεος Β' απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Συνταξιούχο Διδάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου ΚΙμώλου, κ. Φανούριο Ρούσσο, τιμώντας την 34ετή εύορκο εκπαιδευτική προσφορά του για την οποία τον επαίνεσε.
  • Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην παραθαλάσσια Ενορία Πολλωνίων, χοροστάτησε κατά τον τελεσθέντα εκεί μεθέορτο των Εισοδίων της Θεοτόκου Εσπερινό ο Μητροπολίτης Σύρου-Μήλου , ο οποίος και ομίλησε προς τους συναχθέντες πιστούς για τη συνέργεια της Παναγίας στη σωτηρία του ανθρώπου και την ανακαίνιση της φύσεως.
  • Στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, τον οικοδομηθέντα από τον Ναύαρχο Ορλώφ, προς τιμή της Μεγάλης Αικατερίνης, στον Κάμπο, της Ιεράς Νήσου Τήνου, χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του νησιού. Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στον διαχρονικό λόγο της Εκκλησίας για τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων και προέτρεψε τους πιστούς αυτόν τον λόγον να μην παρακωλύουν τα παιδιά τους να τον διδάσκονται, γιατί είναι εφόδιο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.
  • Το πρωί της 25ης Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Χώρας Μυκόνου, συμμετέχοντας στην εορτή του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, την Πρόεδρο και τα μέλη της οποίας συνεχάρη για την εν γένει πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους και ευχήθηκε για την εορτή του Συλλόγου τους.