Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Να ζείτε χαρούμενοι αλλά προσεκτικοί”

  • Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2019 - 09:06

Το νέο Λειτουργικό έτος καλωσορίζουν οι πιστοί αυτή την Κυριακή, όπως αναφέρει ο π. Γιάννης Μαραγκός στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή “Ο Λόγος του Κυρίου” από την Καθολική Εκκλησία Σύρου.

Ο ίδιος αρχικά, σημειώνει τα παρακάτω. “Με ετούτη την Κυριακή αρχίζει το καινούργιο λειτουργικό έτος. Και όπως ξέρετε τα αναγνώσματα από την Αγία Γραφή που διαβάζουμε στη Θεία Λειτουργία του Λόγου είναι οργανωμένα γύρω από τα τρία λεγόμενα συνοπτικά Ευαγγέλια. Το κατά Μάρκο, το κατά Ματθαίο και το κατά Λουκά. Ετούτο τον πρώτο κύκλο που αρχίζουμε φέτος, έχει ως κέντρο το ευαγγέλιο κατά Μάρκο. Με επιλεγμένες περικοπές από την Παλαιά Διαθήκη από τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Η σημερινή πρώτη Κυριακή διαβάζοντας το ευαγγέλιο κατά Μάρκο μας μεταφέρει μία σκηνή που ναι μεν την έζησε ο Ιησούς και οι μαθητές του αλλά που μας αγγίζει κι εμάς πολύ έντονα πολλές φορές. Μιλούν για το τέλος του κόσμου ή για τον ερχομό του Σωτήρα ή για τον ερχομό του Μεσσία όπως μιλούσαν οι φίλοι μας οι Ιουδαίοι. Αυτή η ένταση της αναμονής κάποιου μεγάλου γεγονότος όπως λέμε του δεύτερου ερχομού του Κυρίου ή της δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, αυτή η ένταση ζει πάντοτε μέσα στην Εκκλησία με διαφόρους τρόπους. Άλλοι προσπαθούν να βρουν την ημερομηνία που θα γίνει, άλλοι να δουν τα σημεία που θα είναι προκαταρκτικά γι αυτό το τέλος του κόσμου για να είναι πιο προσεκτικοί, άλλοι αδιαφορούν. Λένε έτσι κι αλλιώς το τέλος του κόσμου για μένα είναι ο θάνατός μου. Τότε η ζωή μου μεταβάλλεται όπως προσευχόμαστε και δεν αφαιρείται”.