Περιοδεία αγάπης των δύο Επισκόπων της Σύρου στα ευαγή ιδρύματα του νησιού

Καλήν ημέραν γέροντες!

  • Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:25

Με πατρική αγάπη, στοργή, καλοσύνη και συμπόνοια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου ζέσταναν σήμερα το πρωί τις καρδιές φιλοξενούμενων και νοσηλευόμενων κατά την καθιερωμένη κοινή επίσκεψή τους στα ευαγή ιδρύματα του νησιού.

Οι Επίσκοποι, συνοδευόμενοι από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Π. Φλαβιανό Αλμπέσκου και ιερείς των δύο Εκκλησιών ξεκίνησαν τη φετινή πορεία αγάπης με πρώτο σταθμό το Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδος" της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους, στην Ερμούπολη.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Γηροκομείο της Φιλοπτώχου Εταιρείας του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τους υποδέχτηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, και τέλος επισκέφτηκαν τον Οίκο Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Ιωάννης» στα Τάλαντα.

Ενδιάμεσος σταθμός υπήρξε, όπως κάθε χρόνο, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στους περιθαλπόμενους ταχεία ανάρρωση αλλά και «καλή χρονιά» γεμάτη υγεία και όμορφες στιγμές τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Οι Επίσκοποι και οι επιτελείς τους διένειμαν γλυκίσματα και αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενουμένους των τεσσάρων ιδρυμάτων προς τους οποίους, ενώ συνεχάρησαν τους υπευθύνους και τους εργαζομένους για το θεάρεστο έργο τους.