Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Το Ευαγγέλιο κάνει καινούργια τα πάντα”

  • Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021 - 09:34

Η υιοθέτηση των μηνυμάτων της Χριστιανικής παράδοσης και η εφαρμογή τους στη ζωή των πιστών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Εκκλησία, όπως υπογραμμίζει στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή της Καθολικής Εκκλησίας “Ο Λόγος του Κυρίου”, ο π. Γιάννης Μαραγκός.

“Η σελίδα του ευαγγελίου που θα ακούσουμε αυτήν την Κυριακή μιλά για το πώς οι μαθητές του Ιησού Χριστού προσέγγισαν και κατανόησαν τις συνέπειες του Πάσχα. Είναι μία βοήθεια και για εμάς ώστε να κατανοήσουμε αυτό που γιορτάσαμε και που ζήσαμε πριν μία εβδομάδα αλλά και όχι μόνο, καθώς για εμάς τους Χριστιανούς κάθε Κυριακή είναι Πάσχα. Μάλιστα η αρχαία παράδοση το ονομάζει “το εβδομαδιαίο Πάσχα”.

Δεν έχει νόημα να γιορτάζω κάτι, αν δεν το κάνω δικό μου. Αν αυτή η γιορτή δεν με βοηθά κάνοντας δικό μου αυτό που γιορτάζω ώστε να ζω καλύτερα.

Το πέρασμα από την γιορτή στην πραγματική ζωή είναι απαραίτητο” αναφέρει ο ίδιος κάνοντας μνεία παρακάτω στη ευαγγελική περικοπή του ευαγγελιστή Ιωάννη γι αυτήν την Κυριακή.

“Όταν βράδιασε εκείνη την ημέρα, δηλαδή την πρώτη μετά το Σάββατο και ενώ οι πόρτες ήταν κλειστές του σπιτιού που βρίσκονταν οι μαθητές επειδή φοβόνταν τους Ιουδαίους ήρθε ο Ιησούς και στάθηκε στη μέση και τους λέει: “Ειρήνη μαζί σας”. Και όταν είπε αυτό τους έδειξε τα χέρια και τη μία πλευρά του (...)”.