Απονομή υποτροφιών σε νέους σπουδαστές από το Αρτέμειο Κοινωφελές Ίδρυμα Σύρου

Το εύρος της Συριανής αρετής

Τη συμβολική προσφορά του προς την εκπαίδευση των νέων της Σύρου συνεχίζει απρόσκοπτα το “Αρτέμειο Κοινωφελές Ίδρυμα Σύρου” μέσα από τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές του νησιού, οι οποίοι διακρίνονται για το ήθος και τις γνώσεις τους.

Οι υποτροφίες για το έτος 2013-2014 απονεμήθηκαν το περασμένο Σάββατο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' σε 12 σπουδαστές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών της χώρας. Η λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στο εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου εορτάζον ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλαρέτου.

Σημειώνεται ότι το Αρτέμειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1988, κατ' εφαρμογή της σχετικής μυστικής διαθήκης της αειμνήστου Γεωργίας Αρτέμη, με σκοπό την παροχή ενός ετησίου βοηθήματος, ύψους 600 ευρώ σε άπορους και οικονομικά αδύναμους νέους της Σύρου, που επιθυμούν να ανοίξουν τα “φτερά” τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οικονομική ενίσχυση 12 φοιτητών

Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος επέλεξε τέσσερις νέους φοιτητές που πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και συγκεκριμένα τους: Άγγελο Στέφανο Τσινό – Γυμναστική Ακαδημία, Ευγενία Σιγάλα – Φιλολογία Πατρών, Χρυσοβαλάντη Βασιλειάδη – Τμήμα Μηχανολογίας Περιβάλλοντος ΤΕΙ Κοζάνης και Ακριβό Ζερβό – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τέλος, συνεχίζεται η χορήγηση υποτροφιών στους: Μαρία Δεναξά-ΤΕΙ Νοσηλευτικής Ιωαννίνων, Ελένη Σαβέρα-ΤΕΙ Ιατρικών Εργαστηρίων Λάρισας, Μαρία Αικατερίνη Τζαβέα-ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας Ηπείρου, Παναγιώτη Καραμολέγκο- Φιλοσοφική Αθηνών, Ηλία Αριστείδη-Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Δέσποινα Τζιώτη Καρπούζη-Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών, Φλώρα Ευαγγελίδου-Φυσική Αγωγή Σερρών και Γεωργία Παλαιολόγου- Οικονομικών Επιστημών Πειραιά.

Ετικέτες: