“Άχρηστη” χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους η παιδική χαρά του ΚεΦΙΑ

Δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της

Ακατάλληλη για άτομα με αναπηρία κρίνεται η παιδική χαρά που στεγάζεται στον εξωτερικό χώρο του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων και νυν ΚεΦΙΑ, καθώς τα προβλήματα που παρουσιάζει σε συνδυασμό με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας της δεν εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες των ωφελούμενων.

Υπενθυμίζεται ότι η παιδική χαρά είναι ανοιχτή μόνο τις ώρες λειτουργίας του Κέντρου, με αποτέλεσμα οι οικογένειες που επιθυμούν να την επισκεφτούν το απόγευμα να βρίσκουν την πόρτα της κλειδωμένη. Επισημαίνεται ακόμα, ότι ο χώρος δεν καθαρίζεται στο βαθμό που θα έπρεπε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ενώ τη συντήρησή του αναλαμβάνουν κατά διαστήματα τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους.

Επικίνδυνο χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους και το δάπεδο, λόγω των φύλλων που πέφτουν σε καθημερινή βάση από τους ευκαλύπτους του χώρου, καθώς και της απαγορευτικής κλίσης των ραμπών, η οποία υπερβαίνει το 5%, που ορίζει ο νόμος. Παράλληλα, κρίνεται επιβεβλημένη η τοποθέτηση ειδικών παιχνιδιών, όπως κούνιες για αναπηρικά αμαξίδια και δοχεία με άμμο για το φύτεμα λουλουδιών από τους ωφελούμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Καταλήγοντας, οι υπεύθυνοι υπογραμμίζουν επίσης την αναγκαιότητα για καλύτερη φύλαξη του χώρου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει παραβιαστεί κατ' επανάληψη από παιδιά γυμνασίου, που είτε έχουν γράψει συνθήματα σε διάφορα σημεία είτε έχουν προχωρήσει σε άλλους είδους φθορές.

Ετικέτες: