"Φουντώνουν" οι αντιδράσεις για τις νησίδες στην πλατεία Ηρώων

"Ένας κόμβος η καρδιά μου"

  • Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 21 Ιουν. 2014 - 10:05
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η κατασκευή των νησίδων στην πλατεία Ηρώων, ωστόσο οι αντιδράσεις τόσο των επιχειρηματιών της περιοχής όσο και των οδηγών που διέρχονται τον κόμβο, συνεχίζονται, καθώς οι πρακτικές δυσκολίες που φαίνεται ήδη να αντιμετωπίζουν, δυναμιτίζουν την κατάσταση, οδηγώντας στο συχνό διαπληκτισμό τους με τους υπεύθυνους του έργου.

Εκτός από τις αρνητικές συνέπειες που -όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται- θα επιφέρει το έργο στην εμπορική δραστηριότητά τους, κάποιοι επιχειρηματίες καταθέτουν ότι γίνονται καθημερινοί μάρτυρες των προβλημάτων που σημειώνονται από την παρουσία των νησίδων, δηλώνοντας ταυτόχρονα σίγουροι για την πρόκληση πιθανών ατυχημάτων στο μέλλον.

Όπως επισημαίνουν, η νησίδα στο τέλος της οδού Αγίου Γεωργίου υποχρεώνει τους οδηγούς που εισέρχονται στον κόμβο από το κέντρο της Ερμούπολης να μπαίνουν στην αντίθετη λωρίδα, με αποτέλεσμα την τετ-α-τετ συνάντησή τους με τα οχήματα που ετοιμάζονται να κατευθυνθούν προς την πλατεία.

Υποστηρίζουν επίσης, ότι το έργο όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου, αλλά αντίθετα προκαλεί μεγαλύτερο κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού η κίνηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες θυμίζει την εβδομάδα όπου ο δρόμος ήταν κλειστός, λόγω της εκτέλεσης των εργασιών για την ανακατασκευή του οδοστρώματος.

Τέλος, εκτιμούν ότι οι νησίδες θα αναγκάσουν πολλούς οδηγούς να αποφεύγουν τελείως την πλατεία, ενώ θεωρούν ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα και κάποια φωτεινή σηματοδότηση, προς αποφυγήν ατυχημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

Ετικέτες: