Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας του Γιώργου Ρηγούτσου

"Πλανήτης Θάλασσα"

Στα μυστήρια της Υποβρύχιας Γέννησης, εκεί όπου η παράλληλη πραγματικότητα απέραντης ηρεμίας και ομορφιάς αποτελεί πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μυεί τους λάτρεις του υγρού κόσμου ο Γιώργος Ρηγούτσος, μέσα από ένα αποκαλυπτικό φωτογραφικό “ταξίδι” στις θάλασσες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η έκθεση του κ. Ρηγούτσου με τίτλο “Πλανήτης Θάλασσα” αποτελείται από 52 έργα, εκ των οποίων τα 37 αποτυπώνουν τις περιπέτειες του στα εγχώρια ύδατα και τα 15 τις καταδύσεις του στα καταγάλανα νερά του εξωτερικού.

Παραμένοντας σταθερός στο πιστεύω του, που είναι “μην αφήνει τίποτα στο βυθό παρά μόνο τις φυσαλίδες σου, μην παίρνεις τίποτα μαζί σου, παρά μόνο αναμνήσεις και φυσικά...φωτογραφίες”, ο καλλιτέχνης εξηγεί στην “Κοινή Γνώμη” ότι στόχος του ήταν η καταγραφή μίας άγνωστης πλευράς του πλανήτη. “Σε κάθε μέτρο που καταδύεσαι και προχωράς, υπάρχει το στοιχείο του άγνωστου και της ανακάλυψης”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρηγούτσος ζει και εργάζεται στη Σύρο και ασχολείται συστηματικά με την υποβρύχια φωτογραφία. Διαθέτει μία μεγάλη συλλογή φωτογραφικού υλικού, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας “Φωτογράφος”με χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τον κόσμο του βυθού όσο και για τον τρόπο της φωτογράφησής του.

Επίσης έχει λάβει διακρίσεις σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς όπως: Austrian Super Cicuit, Ακαδημίας Φωτογραφίας Leica, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Epson, περιοδικό Φωτογράφος και περιοδικό National Geographic.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Η τέχνη της υποβρύχιας φωτογραφίας” με εικόνες, σκέψεις, τεχνικές και συμβουλές για την καλύτερη αποτύπωση του υγρού κόσμου.

Η έκθεση φωτογραφίας “Πλανήτης Θάλασσα” λειτουργεί καθημερινά 10:30-13:30 και 18:30-20:30 και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.