Να αποφεύγεται η ρίψη τσιγάρων κι εύφλεκτων απορριμμάτων και συσκευασιών στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου για την πρόληψη πυρκαγιάς

Αυξημένη ευαισθησία λόγω κινδύνου

Αυξημένα αντανακλαστικά αλλά κι ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον οφείλει να έχει το σύνολο των πολιτών προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο πρόκλησης πυρκαγιάς στο νησί της Σύρου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό όλων των ανοικτών χώρων και αλσυλλίων του νησιού και της πόλης, ωστόσο, παραμένουν σημεία και περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία. Ένα εξ αυτών των σημείων, η θέση του Αγίου Δημητρίου και ο δρόμος που οδηγεί προς τον ναό, που διακρίνεται για την ομορφιά του λόγω των πολλών πεύκων και των δέντρων.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αναφορικά με παρέμβαση αιρετού της αντιπολίτευσης για τη φροντίδα της περιοχής, ο κ. Βουτσίνος υπήρξε σαφής ως προς τις δυσκολίες, επισημαίνοντας πως, η απότομη κλίση των πλευρών που αποτελούν τα “στηρίγματα” του δρόμου, δεν ευνοεί στις παρεμβάσεις από εργάτες.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζεται η ανάγκη αυξημένης προσοχής από τους πολίτες και τις παρέες νεαρών ατόμων που επισκέπτονται την περιοχή για την καθημερινή βόλτα τους, ώστε να μην προκληθεί ζημιά.