Ευχές από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων προς τους μαθητές

Δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά

  • Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:18

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους, τα βιβλία μοιράζονται και μια νέα σχολική χρονιά, παρά τα όποια προβλήματα και ελλείψεις, αρχίζει ουσιαστικά από σήμερα.
Ένας νέος κύκλος μάθησης ξεκινά έχοντας ως στόχο πολίτες με ολοκληρωμένες προσωπικότητες και γόνιμες αναζητήσεις. Αυτή, άλλωστε, είναι και η βασικότερη προϋπόθεση ώστε να μπουν γερά θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο, να ενδυναμωθεί η συλλογική ελπίδα για κοινωνική πρόοδο και κοινή προκοπή.
Ευχές από καρδιάς, λοιπόν, στους μαθητές μας, στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς-κηδεμόνες που δεν παύουν να αγωνιούν.
Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές με ζήλο και ευσυνειδησία θα αποτελέσουν τους «οδηγούς» στη μορφωτική διαδρομή μεταλαμπαδεύοντας γνώσεις αρχές και αξίες. Οι γονείς, με το θεμιτό τους άγχος, θα πρέπει να τους περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και σεβασμό. 
Οι μαθήτριες και μαθητές μας, τα «βλαστάρια» μας, είναι οι πρωταγωνιστές, η καρδιά της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έχουν ανάγκη την αγάπη, την υποστήριξη και την αρωγή όλων μας στις προσπάθειές τους προκειμένου να ανταποκριθούν δημιουργικά στις σύνθετες προκλήσεις της μαθητικής ζωής, που μόνο ευθύγραμμή δεν είναι.
Η πίστη και  ο αγώνας για μια καλύτερη, ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία περνάνε μέσα από την αίθουσα και το προαύλιο του σχολείου…