Απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός ή η αντικατάσταση του συνόλου των κάδων πλησίον της παιδικής χαράς όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως

Εστία μικροβίων και δυσοσμίας

Απερίγραπτη είναι η εικόνα που διαπιστώνουν κάτοικοι της περιοχής όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως, καθώς και τα μικρά παιδιά που μεταβαίνουν στην παιδική χαρά, πλησίον της πλατείας Μουστακλή, αναφορικά με την κατάσταση των κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων.

Η απουσία φροντίδας καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει μετατρέψει το σημείο σε “εστία” έντονης δυσοσμίας και ανάπτυξης μικροβίων, αφού η μη εκτέλεση των βασικών καθηκόντων των αρμοδίων, όπως το πλύσιμο των κάδων ή ορθότερα η αντικατάστασή τους, έχουν διαμορφώσει ένα αποπνικτικό κλίμα... σε απόσταση αναπνοής από την παιδική χαρά και τη σχολική αυλή του γειτνιάζοντος Δημοτικού Σχολείου.

Τα στίγματα επάνω στους κάδους, καθώς και τα λιπαρά στοιχεία που έχουν παραμείνει στις επιφάνειες των κάδων, αλλά και κάτω από τις βάσεις τους, προδίδουν την αδιαφορία των μέχρι πρότινος αρμοδίων. Η ευθύνη πλέον βαρύνει τη νέα Δημοτική Αρχή, η πλευρά της οποίας πρέπει να δείξει άμεσα τη φροντίδα της για την περιοχή.

Ειδικότερα, κρίνεται άκρως επιβεβλημένη η κινητοποίηση των πολιτικά αρμοδίων, καθώς πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, πλησίον του οποίου παίζουν καθημερινά μικρά παιδιά.