Σε λειτουργία τα καταστήματα από χθες, μετά την άρση των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι εμπορικοί δρόμοι απέκτησαν και πάλι ζωή

Σε τροχιά λειτουργίας μπήκαν από χθες ξανά τα καταστήματα της Σύρου, μετά από την παρέλευση ενός πολυήμερου διαστήματος λουκέτου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως άλλωστε συνέβη και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η σταδιακή άρση των κυβερνητικών μέτρων που επιβλήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο Covid-19 “γεννά” συγκρατημένη αισιοδοξία στους καταστηματάρχες, οι οποίοι από χθες άρχισαν να υποδέχονται τους καταναλωτές στα μαγαζιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συνθήκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου με λιτή ανακοίνωσή του, ενημέρωσε όχι μόνον για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και για την αδήριτη ανάγκη που υπάρχει να στηριχθεί η τοπική αγορά.

Όπως διαπιστώνει ο κάθε αναγνώστης από το φωτογραφικό υλικό, η ετοιμότητα των καταστηματαρχών από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους, υπήρξε μέγιστη, στην κατεύθυνση του αγώνα που θα καλούνται να δώσουν για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο στον βαθμό που τους αναλογεί.