Προτεραιότητα για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο πλαίσιο της αξιοποίησης νέας χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Αντικατάσταση πρόσοψης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Ένα μεγάλο, σημαντικό και άκρως απαραίτητο έργο για το κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης δρομολογείται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της δυνατότητας αξιοποίησης μίας νέας χρηματοδότησης, η οποία δίδεται από την πλευρά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία προσανατολίζεται στην αντικατάσταση της πρόσοψής του, καθώς και όλων των σημείων που υπάρχουν σήμερα οι υαλοπίνακες, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες εντός του σχολικού χώρου.

Σύμφωνα με όσα έχει περιγράψει γλαφυρά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής σχετικά με τη σημερινή κατάσταση που διαπιστώνεται στο σχολικό κτίριο, τους χειμερινούς μήνες αυτό “μετατρέπεται σε ψυγείο” ενώ τους θερινούς μήνες μοιάζει με... θερμοκήπιο.

Ως εκ τούτου, το έργο αφαίρεσης των υαλοπινάκων και της “επένδυσης” της πρόσοψής του με κατάλληλα υλικά αποτελεί μία σημαντική προτεραιότητα, η οποία θα υλοποιηθεί από τη χρηματοδότηση των 240 χιλ. ευρώ που δίνει η Περιφέρεια στον Δήμο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά προσφάτως και από τις δύο πλευρές, ο διαγωνισμός για το έργο θα προχωρήσει αφού συνταχθεί η απαιτούμενη μελέτη. Γι αυτό το βήμα ο Δήμος και η Περιφέρεια προχωρούν σε διαβαθμιδική σύμβαση, ώστε οι σχετικές κινήσεις να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν.