Τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για την απαγόρευση διέλευσης πεζών από σημείο όπου παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και τμημάτων των εξωτερικών όψεών του

Τέλος στην ανοχή και την καθυστέρηση για το Δημαρχείο

  • Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2022 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 19 Οκτ. 2022 - 17:00

Καμία άλλη ανοχή απέναντι στα χαμηλά αντανακλαστικά των αρμόδιων Υπουργείων αναφορικά με το ταλαιπωρημένο από τον χρόνο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου – Ερμούπολης δεν πρέπει να δείξει η Δημοτική Αρχή, αφού η πτώση σοβάδων αλλά και τμημάτων από τις εξωτερικές όψεις του, θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες.

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ειδικά κάγκελα που τοποθετήθηκαν σε τμήμα του ισογείου του, ώστε να αποτρέπεται η μετακίνηση πεζών από το εν λόγω σημείο που προσφάτως παρατηρήθηκαν τμήματα που αποκολλήθηκαν από τις εξωτερικές επιφάνειές του.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος ήδη διαθέτει μελέτη για την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεών του και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή το Υπουργείο Πολιτισμού παρέπεμψε τη Δημοτική Αρχή στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα για την αναζήτηση χρηματοδότησης ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Τα γεγονότα βέβαια και η σημερινή κατάσταση του Δημαρχείου προδίδουν πως δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική η υποτονική στάση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα της συζήτησης για τη χρηματοδότηση, δηλαδή η στάση αναμονής για το πότε θα αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών το απαραίτητο ραντεβού, αφού ουσιαστικά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Αντιθέτως, ο Δήμος καλείται να ασκήσει πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία (και Πολιτισμού) ώστε να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σοβαρή υπόθεση και εν συνεχεία, να πάρει μέτρα και να ενημερώσει τους δημότες.