Ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειες βελτίωσης του σχολείου, μετά από συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Χρηματοδότηση αποκλειστικά για το 4ο Δημοτικό

  • Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 14 Δεκ. 2022 - 18:00

Θετικές εξελίξεις ακούστηκαν αναφορικά με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς τονίσθηκε πως το ποσό των 290 χιλ. ευρώ που θα προέλθει στον Δήμο με απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, θα προωθηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή, οι ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου είναι σημαντικές καθώς μεγάλο έργο βελτιώσεων δεν έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, αναπάντητα θέματα στην αυλή του σχολείου, καθώς επίσης στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στα κουφώματα χρειάζονται άμεσα λύσεις.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αναμένεται στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με ιδιαίτερη ικανοποίηση, αφού γενικότερα τα σχολεία του νησιού χρειάζονται αναβαθμίσεις και κυρίως ενεργειακές, όπως επίσης όμως και βελτιώσεις για την ασφάλεια μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Οι αιρετοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική στάση της Περιφέρειας.