Βελτιώσεις στα παρτέρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Αναδείχθηκε η προτομή του Δημητρίου Βικέλα

Ουσιαστική φροντίδα ανέπτυξε για τα παρτέρια μπροστά από τον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, αναδεικνύοντας συνολικά τις προτομές των σημαντικών προσωπικοτήτων που υπάρχουν στο σημείο, μια εκ των οποίων και του Δημητρίου Βικέλα.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Γιάννη Μαραγκού προέβησαν σε καθαριότητα και φύτευση καλλωπιστικών φυτών και προσεκτική ανάπτυξη πρασίνου και στα δύο τμήματα, “αποκαλύπτοντας” την ομορφιά που κρύβει… το σημείο επί της πλατείας Μιαούλη.

Ενόψει της αθλητικής και ιστορικής εβδομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο - προς τιμήν του πρώτου προέδρου της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Δημητρίου Βικέλα που καταγόταν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων -, ο χώρος αναδείχθηκε από κάθε άποψη.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί η διαμόρφωση διαδρόμου που οδηγεί στην προτομή του, προκειμένου οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της Σύρου, να έχουν πρόσβαση στο σημείο.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 6 μέχρι 12 Απριλίου, οπότε και στο νησί θα έρθουν αρκετοί Ολυμπιονίκες, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται πως συντηρήσεις έγιναν και στα παγκάκια της πλατείας και στους κάδους απορριμμάτων, το προηγούμενο διάστημα.