Σε απόσταση... αναπνοής από τα μάτια των επισκεπτών, “βουνά” ανακύκλωσης και απορριμμάτων

Εκτός ελέγχου η αποκομιδή στη Σύρο

Γιγαντώθηκε τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα με τα “βουνά” αμάζευτων κυρίως ανακυκλώσιμων υλικών στη Σύρο, καθώς όμως σε κάποιες περιπτώσεις και απορριμμάτων, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την εργολαβία, αφήνοντας το νησί... έρμαιο αρνητικών σχολίων.

Ειδικότερα, η Ερμούπολη, καθώς όμως και κάποια χωριά, όπως ενδεικτικά το Κίνι, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το θέμα της αποκομιδής της ανακύκλωσης, με τους επισκέπτες - δυστυχώς - να αντικρίζουν την κάκιστη κατάσταση που διαπιστώνεται σχεδόν όλο το 24ωρο στο νησί και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες της “Κοινής Γνώμης”.

Συγκεκριμένα, “βουνά” ανακύκλωσης παρατηρούνται σε κεντρικά, αλλά και ιδιαιτέρως επισκέψιμα σημεία, από τα οποία περνούν καθημερινά πάρα πολλοί τουρίστες. Ενδεικτικά αναφέρονται τα σημεία της αφετηρίας των ΚΤΕΛ Σύρου, όπισθεν του ναού του Αγίου Νικολάου στα Βαπόρια, στην οδό Σουρή, εντός του ιστορικού κέντρου δίπλα σε όμορφα νεοκλασικά που φωτογραφίζουν οι επισκέπτες, καθώς επίσης και σε χώρους στάθμευσης όπως στο Κίνι.

Πρέπει να σημειωθεί πως δυστυχώς, παράπονα μεταφέρουν και οι τουρίστες σε αρκετά από τα καταλύματα στα οποία διαμένουν κατά τις διακοπές τους.

Πρόκειται για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που αφήνεται να εκθέτει το νησί, χωρίς λύση μέχρι στιγμής. Καλείται η Δημοτική Αρχή τ ταχύτερο να σταθεί επαρκής και να ασκήσει πιέσεις, ζητώντας τήρηση των προβλεπομένων για την αποκομιδή.