Καμία εργασία για διαχωρισμό των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στον δρόμο του Μέγα Γιαλού με κατεύθυνση προς Βάρη, στην “καρδιά” του καλοκαιριού

Στα τυφλά… και χωρίς διαγραμμίσεις

Μία από τις εκκρεμότητες που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο των χωριών στη Σύρο, αποτελεί η απουσία διαγραμμίσεων σε αρκετά τμήματα, με ένα εξ αυτών να αφορά στην περιοχή του Μέγα Γιαλού με κατεύθυνση προς Βάρη.

Ουσιαστικά, τα δύο αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας, δεν διαχωρίζονται αφού δεν έχει υλοποιηθεί εργασία διαγραμμίσεων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πως τα όρια τους δεν διακρίνονται και σε αρκετές περιπτώσεις, οι οδηγοί να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, χωρίς να το συνειδητοποιούν και δη τις βραδινές ώρες. Σε σημεία που η ορατότητα είναι επαρκής, μπορεί να προληφθεί το όποιο ατύχημα, αλλά σε στροφές επάνω, η ανησυχία αυξάνεται σημαντικά.

Δεδομένου πως η κίνηση του Αυγούστου είναι αυξημένη από και προς τα χωριά και λόγω επισκεπτών που δεν γνωρίζουν τους δρόμους, οι αρμόδιοι οφείλουν να προχωρούν στα προβλεπόμενα και μάλιστα εγκαίρως, για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο συνολικά.

 

Ετικέτες: