“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ”

Έλεγχος ΣΔΟΕ λίγο πριν το κλείσιμο… στον Βόλο

  • Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2020 - 06:27

«Έχουμε τον καημό μας, έχουμε και το ΣΔΟΕ», ξεσπά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή βραδινό έλεγχο σε καταστήματα εστίασης που ετοιμάζονταν να κλείσουν φώτα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου του μεταμεσονύχτιου… λουκέτου που επιβλήθηκε με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Όπως περιέγραψε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Στεφάνου, οι καταστηματάρχες, μετά την εφαρμογή του νέου μέτρου στην εστίαση στον Δήμο Βόλου, που προβλέπει αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων από τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί, ξεκινούν από τις 11 το βράδυ να ενημερώνουν τους θαμώνες τους, ότι θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει έως τις 12.

Η ώρα πριν από τα μεσάνυχτα είναι ώρα… πανικού για την εφαρμογή του μέτρου και την αποφυγή του εξοντωτικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ που επιβάλλεται στους παραβάτες. Εκείνο το διάστημα ενημερώνονται οι θαμώνες, γίνονται οι τελευταίες παραγγελίες, ζητούνται οι λογαριασμοί, μαζεύονται τα τραπέζια.

Μέσα σε αυτόν τον πανικό, την εμφάνισή του έκανε προχθές σε καταστήματα του Βόλου κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Από τις 11:15 το βράδυ έως τις 11:45, τέσσερα καταστήματα εστίασης βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ που προχώρησε σε λεπτομερείς ελέγχους. Από τη μία οι σερβιτόροι έτρεχαν να ενημερώσουν τους θαμώνες για το κλείσιμο των μαγαζιών τα μεσάνυκτα και την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΔΟΕ προχωρούσαν σε έλεγχο.

Πληροφορίες δεν υπάρχουν αν εντοπίστηκαν και βεβαιώθηκαν παραβάσεις στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν. «Δεν αντιδρούμε στους ελέγχους. Καλώς γίνονται. Αυτό όμως που προκαλεί αγανάκτηση ήταν η ώρα που επιλέχθηκε. Την ώρα που χτυπάμε… καμπανάκι στα μαγαζιά μας για να φύγει ο κόσμος και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με πρόστιμο, εκείνη την ώρα δεχόμασταν και έλεγχο. Έχουμε τον καημό μας, έχουμε και το ΣΔΟΕ», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ