“ΕΡΜΗΣ” ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στις 138 χιλιάδες έφτασαν οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο!

  • Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021 - 06:27

Χαμόγελα αισιοδοξίας μας άφησε ο Ιούλιος που έφυγε αφού οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών αυξάνονται συνέχεια και η εικόνα που υπάρχει στους χώρους του αεροδρομίου θυμίζει παλιές, καλές εποχές.

Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των 138 χιλιάδων ατόμων που πέρασαν την πόρτα του διεθνούς αεροδρομίου για να κάνουν διακοπές στο νησί μας, τονώνει την ψυχολογία μας, αν σκεφτούμε ότι το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου 200 χιλιάδες, ενώ 47 χιλιάδες είχαμε το 2020.

Τα Σαββατοκύριακα οι πτήσεις είναι αρκετά αυξημένες και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 40 για μία ημέρα, ενώ η αυξημένη κίνηση που υπάρχει στο νησί φαίνεται παντού, από τους δρόμους της πόλης μέχρι την πληρότητα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όμως τα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και τα αυξημένα κρούσματα έρχονται να συννεφιάσουν την καλή εικόνα, γιατί μπορεί ο Αύγουστος να μπήκε με άριστες προοπτικές για τα δεδομένα της πανδημίας, αλλά η Ζάκυνθο είναι μισό βήμα πριν το «κόκκινο».

Στα αρνητικά των ημερών πρέπει να καταγραφεί ότι αναχωρούν από το νησί μας οι Ισραηλινοί. Αν και το Ισραήλ είχε κάνει δυναμικό ξεκίνημα φέτος σ χώρα μας, η πανδημία αποφάσισε αλλιώς. Τα κρούσματα στο Ισραήλ είναι αυξημένα, ενώ η Ζάκυνθος έχει επίσης πολλά κρούσματα. Από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, σταματούν οι πτήσεις από το Ισραήλ προς τη Ζάκυνθο.

Στα προβλήματα που έχουμε φέτος πρέπει να καταγράψουμε και την απουσία της βρετανικής τουριστικής αγοράς η οποία δημιούργησε μεγάλους τριγμούς στις περιοχές όπως ο Λαγανάς, που το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών ήταν πάντα οι Άγγλοι. Αν και είχαμε αφίξεις Βρετανών, ήταν τόσο αναιμικές που δεν μπορούσε να καλυφθεί άμεσα το μεγάλο κενό που δημιούργησαν από άλλες περιοχές.

Ο Αύγουστος ήλθε με καλές προοπτικές για την αποκαλούμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας και δεν μένει παρά να δούμε προϊόντος του χρόνου πόση ζημιά θα μας κάνει ο κορωνοϊός.