Διάκριση δύο εστιατορίων από τα νησιά των Κυκλάδων σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Με “χρυσό σκούφο” Σαντορίνη και Μύκονος

  • Πέμπτη, 13 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Βραβείο γαστρονομίας απέσπασαν δύο εστιατόρια των Κυκλάδων στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας το 2014, τα οποία έλαβαν τον καθιερωμένο χρυσό σκούφο σε διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα ball room του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”.

Ανάδειξη ελληνικής κουζίνας

Πρόκειται για το εστιατόριο “Bill & Coo” στη Μύκονο καθώς και για το εστιατόριο “Σελήνη” στη Σαντορίνη, που ξεχώρισαν για τα ιδιαίτερα πιάτα που προωθούν κερδίζοντας έτσι από ένα “χρυσό σκούφο” και αναδεικνύοντας πως οι Κυκλάδες γνωρίζουν από εκλεκτή γαστρονομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την εκδήλωση παρακολούθησαν ανάμεσα σε άλλους, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Τουρισμού, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι της υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγας Κεφαλογιάννη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν την ελληνική κουζίνα αλλά και τις κυκλαδίτικες γεύσεις.

Υπογραμμίζεται πως εκτός από τα δύο εστιατόρια από το νομό που ξεχώρισαν, “χρυσούς σκούφους” απέσπασαν οι παρακάτω περιοχές: H Αθήνα έχει 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. H Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Θεσσαλονίκη κερδίζει 1 Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.